Vilka företag det fötts på BIC

Vilka företag det fötts på BIC. Just det på kommunens egen inkubator BIC Factory på Umestan. Jag är så glad att vi drog igång denna verksamhet som småstartade på Uminova men när det tog riktigt bra fart när vi flyttade till Umestans företagspark.

Det har fötts många bra företag där som lyckats bra vuxit och som tjänat bra med pengar och anställt många personer. Helt klart är att det som lyckats bäst är Rapunzel of Sweden med Ida Backlund i ledningen.

Det företaget fick redan efter några år Umeå kommuns företagspris men sedan har framgångarna fortsatt. När jag delade ut priset hade jag faktiskt räknat med att jag skulle få en peruk som pris vilket också skedde och då blev det många kort där jag bar denna peruk.

Nu går man vidare och börjar med att ha köpt domännamnet Rapunzel.com. Ida Backlund har sagt på sin Facebook sida att detta är en långsiktig investering för framtiden, där vi satsar på E-handel och salonger internationellt.

Jag är säker på att man kommer att lyckas med den framtidstro och Go som strålar om hela företaget med Ida i spetsen bara man inte låter framgångarna stiga åt huvudet för det kräver säkert hårt arbete i framtiden.
Vet inte hur mycket omsättningen vuxit till dags dato men jag är som sagt glad att de har kunnat starta och utveckla sin ide på Bic Facktory här i Umeå som vi drog igång en gång i tiden. Jag har visat Bic för många inom Socialdemokraternas ledande politiker och det vet jag att även kollegorna i alliansen gjort.

Däremot tycker jag det är tråkigt att inte staten satsar några pengar på den här typen av inkubator för det skulle underlätta för många drivande ungdomar att starta företag och få lite tips och ideer under sina första år. Du Stefan Löfven vet hur Bic ser ut och fungerar och vi kan utveckla den mera här i Umeå men skulle göra stor nytta på många orter i landet. Det är inte mycket pengar som behövs men lite statliga smörjmedel vore bra.

Nu när Stefan Lövfen här i helgen får du Hans ett gyllene tillfälle att berätta om hur man får fart på företagsverksamheten och företag som lever över och blomstrar. De företagen liksom alla andra behöver kunnig arbetskraft, infrastruktur i form av vägar och järnvägar.

Vägar som byggs färdigt och där Trafikverket inte följer vad regeringar beslutat, järnvägen byggs så att det finns kapacitet när Norrbotniabanan är klar och att färjan till Finland löses där den betalas av den moms finnarna betalar på IKEA på några år och vi betalar moms i Finland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.