Idrotten ställer för stora krav på kommunerna

Idrotten ställer för stora krav på kommunerna. Vi har sett det många gånger och det kommer så småningom bli idrottens död, tyvärr. Simförbundet ville inte lägga SM i Umeå för vi hade inte råd att bygga läktare som tar 2500 åskådare och behövs var 15,e år. Vi byggde och satsade på bandbredden i stället. Det fanns förslag att ordna det på annat sätt men det dög inte. Det är på TV den stora publikskaran finns.

SHL eller Svenska Hockey Ligan har ett krav på alla klubbar som ska delta i SHL om att deras arenor ska klara av att ta emot minst 5.000 åskådare varav minst 3.500 sittande. Dessutom vill man ställa krav på att klubbarna ska ha minst 4 miljoner i eget kap. Det klarar inte alla allsvenska klubbar av utan det blir kommunerna. Sedan vill klubbarna ha lounger. Klubbarna klarar inte av att betala den hyra som man behöver ta ut om ishallarna inte ska ha stora kommunala subventioner.

I umeå har vi upplevt att även fotbollen, innebandyn längdskidåkning med flera har stora krav på hur anläggningarna ska se ut vilket kostar stora pengar och där många kommuner men inte Umeå har låtit det gå ut över aktivitetsstödet. Anläggningar som ska kunna ordna större tävlingar finns på färre och färre orter främst i Stockholm där föreningarna inte snart har någon ungdomsverksamhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.