Det är EU som tvingar regeringen att höja skatterna på biodrivmedel

Nu slår borgarna mot regeringen på att EU tvingat Sverige att höja skatterna på biodrivmedel. Allianspartierna spyr galla över detta och skyller det på regeringen, vilket är en ren och skär lögn och jag är bekymrad över att Edvard Riedl och Peder Västerberg inte tar rda på sanningen. Har vi haft oturen att alliansregeringen suttit kvar har samma höjningar kommit.

Så här skrev jag i min blogg för några dagar sedan
Nu blir det så att skatten på E85 höjs med en krona vid årsskiftet. Med 55 öre på låginblandad etanol. Skatten på Fame med en krona per liter och sedan kommer ytterligare några ören till. EU skyller på att koldioxidskatten snedvrider konkurrensen och kommissionen att det inte ska vara någon skillnad på fossila bränslen och Biobränslen. Det tycker jag är fel tänkt och inget som EU ska lägga sig i. Gör inte regeringen något tvingas företagen att betala tillbaka pengar.

Varför är inte allianspartierna sanningsenliga i sina kommentarer. Läs på om orsaken till skattehöjningarna

2 kommentarer

 1. roger

  Bensin o Diselskatt höjs också Det skulle ju inte höjas sas det i valrörelsen.Socialdemokraterna håller på att vara ett riktigt svekparti. Men så blir det väl när dom har lierat sig med kommunister Ock miljöislamister. Aldrig att dom får min röst nån fler gång!!!!!!!!!!!!!!

 2. Bertil

  Svar till Roger. Jag vill inte ens ha en sådan som dig i Sossepartiet. Du verkar okunning om det ämne du tar upp. Samt använder ord som om du är hatisk mot svaga grupper i Samhället.
  Glöm inte alliansens alla svek.
  A-kassan, sjukförsäkring,
  pensionärerna. sjuka
  och inte minst arbetslösheten de skulle utrota.
  Istället försökte man dölja att man ville ha mer arbetslöshet.
  Allt för att lägre låglöner skulle uppstå så vinster och höglöner och ökande ekonomiska klyftor kunde ske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.