Jag håller med Lena Mellin i Aftonbladet om lösningen för Romerna

Jag håller med Lena Mellin i Aftonbladet. Hon skriver att lösningen på romernas situation finns inte på svenska gator utan i Rumänien. Hon minns tillbaka till den leende ministern Rovana Plumb som besökte Rosenbad i slutet av januari.

På en fråga om hur den rumänska regeringen motarbetar fördomar mot romer svarade hon att det inte fanns någon diskriminering i hemlandet.

I verkligheten har en av sju romska barn inte gått i skolan, 30 procent av romerna är analfabeter och 84 procent saknar el, vatten eller avlopp, skriver Mellin. EU borde inte acceptera det. EU borde ryta ifrån och säga att nu är det slut med stödpengarna tills Rumänien beter sig som ett medlemsland ska göra , skriver hon. Men den flathet som unionen visar i den här frågan är upprörande och ovärdig. Den överträffas endast av Rumänien själva .

Ord och inga visor men EU som hittar på så många olika typer av regler måste som Lena skriver ryta till med kraft och som Rumänien misshandlar Romerna ska man dra in stödet till Eem. Sedan tror jag inte deras minister talar sanning när hon sa att det finns ingen diskriminering i Rumänien.

Ett land som länge styrdes av en kommunistisk diktator Nicolae Ceausesco från 1965 men som störtades i december 1989 och arkebuserades den 27 december 1989 behöver nog lite tid på sig men varför fick de komma in i EU. Det tar tid att få ordning på ett land som styrts av en kommunistisk diktator så länge som Nicolae Ceausescu och de har inte hunnit i kapp med att bygga ett land med välstånd och är ett av Europas länder där lönerna är mycket låga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.