Konflikten Israel Palestina består

Konflikten Israel Palestina består. Det är USA och Iran som underhåller med vapen och pengar. Iran har bidragit med tiotals miljoner dollar för att Hamas ska kunna reparera de tunnlar i Gaza som förstördes vid Israels invasion förra sommaren. Det uppger underrättelsekällor för The Sunday Telegraph.

Pengar uppges även gå till att återuppbygga Hamas lager av missiler, som använts för att beskjuta Israel.
Finansieringen är ett tecken på att de två tidigare allierade åter närmar sig varandra, efter den splittring som uppstod i och med att man stod på olika sidor i Syrienkonflikten.

Hur ska det kan bli fred när sånt sker för fred mellan Israel och Iran är troligen en omöjlighet och så länge Palestina mer eller mindre styrs tror inte jag det går att få fred. Tyvärr ser det mörkt ut även om ännu fler länder erkänner Palestina så lär konflikten var kvar

En kommentar

  1. Bertil

    Visste ni att: Under 2010 behandlades 180 000 Palestinaaraber på israeliska sjukhus. Dessa inkluderade tusentals patienter från Gaza, trots regeringens ständiga attacker mot israeliska medborgare. Israeliska sjukhus skulle kunna behandla många fler palestinier, om säkerheten inte var en fråga.

    Visste ni även att: Sedan år 2000 har runt 6000 palestinska liv spillts i konflikten mellan araberna och israelerna. Det är väldigt många men sett ur ett annat perspektiv beräknas under samma tid mellan 50 000 och 70 000 ha dött i Tjetjenien och ungefär 35 000 i knarkkriget i Mexiko sedan år 2005.

    Kort sagt allt är relativt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.