Styrs stora bolag efter medias agerande

Styrs stora bolag efter medias agerande. Man kan faktisk fråga sig detta efter att styrelseordförande och VD fick gå i SCA Det skadar främst aktieägarna om det är fel och att de följt reglerna.

Det tillsattes en utredare och den visade att SCA-toppar följde lagen och bolagets policy. Den slutsatsen drar skogs- och hygienjättens styrelse sedan utredningsrapporterna nu blivit klara efter turbulensen kring direktörernas flitiga användande av bolagets privatjet.

Det finns heller ingen grund för att rikta skadeståndanspråk mot någon, enligt utredarna, som dock riktar kritik
mot faktureringsrutiner och att kostnaderna för affärsflyget varit höga. Efter Svenska Dagbladets granskning av
SCA-direktörernas flygningar, avgick först styrelseordförande Sverker
Martin-Löf och sedan vd Jan Johansson.

Jag förstår inte varför de avgick om de har rent mjöl i påsen och då måste det vara den resterande delen av styrelse som tog beslut och därmed åsamkade bolaget ska både ekonomiskt och etisk eftersom nog borde styrelsen veta vilken typ av regler de har för sin toppchef och styrelseordförande. De borde väl ha väntat till rapporten blev kvar.

Även Svenska Dagbladet har åsamkat bolaget ska för de borde hade tagit reda på vilka regler som gäller utan att hänga ut dem i tidningen. Det är farligt om media ska börja styra bolagen och om pressen på bolagen gör att folk hår eller kickas. Det fanns självklar så kallade fallskärmar som utlösts

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.