Demokratiska brister i Västerbotten

Demokratiska brister i Västerbotten. Ja annat kan jag inte säga om det som hänt i vissa kommer. Jag ska redovisa några saker som är i strid mot demokratiska regler och vi börjar med Sorsele.

Där fanns en valkartell mellan vänsterpartiet och alliansen och det är inget demokratisk fel heller. Felet är att kartellen tog båda platserna till region Västerbotten . Felet våra gjorde där att de inte begärde proportionella val. Ett mandat skulle enligt reglerna tillfalla Socialdemokraterna och ett kartellen Alliansen och V.

Nordmaling är ett annat exempel där den borgliga Alliansen ledd av centerpartiet röstade på de som kallades utbrytarna tros att alla visste vilket förslag som Socialdemokraterna lagt. Sånt skulle aldrig kunna ske i Umeå för vi röstar på de kandidater som partierna fört fram inte vad enskilda ledamöter gör

Man stödde utbrytare från S som också har lämnat partiet. Det är fel att rösta mot ett partis förslag. Här finns även ett fel i den svenska lagstiftningen eftersom vi har partival med personvalsinslag och då borde den som lämnar ett parti som man blivit invald på tvingas lämna sitt uppdrag.

Dorotea hade andra inslag som inte ger tilltron till demokratin. Där har politiker både från Dorotea och delar av länet aktivt stött en ockupation av sjukhuset vilket inte är lagligt och dessutom inte förenat med reglerna inom svensk sjukvård och kunna komma anonymt till sjukvården.

I Åsele är det väl ingen som vet vilka eller vilka som styr.

I Umeå blev en kvinna invald för miljöpartiet. Bara kort efter valet då valkarteller bildades hoppade hon av för att inte hon fick som hon ville när resten av partiet hade en annan uppfattning och hon är nog nu mera vänsterpartist och som jag sa om de socialdemokrater som lämnat partiet i Nordmaling att lagstiftningen är fel när man sitta kvar då man blev invald på ett miljöpartimandat för MP. Vi har partival i Sverige.

Jag hoppas att de seriösa partierna kan sätta sig ner och inför nästa val komma överens om politiska etikregler.

7 kommentarer

  1. Pigwidgeon

    Att din syn på demokrati är mer än problematisk har jag sedan länge förstått och du visar tydligt att du inte har en aning om vad som har hänt och händer inom Miljöpartiet i Umeå. Saker och ting är sällan så enkla som de kan verka för utomstående. Det borde du veta som verkat så länge inom politiken. Dessutom, även om vi har partival i Sverige så är platserna i fullmäktige personliga. Du har en otrolig förmåga att snabbt döma ut de svagare parterna i samhället.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag vet vem du är en förtappad miljöpartist som inte törs stå med sitt namn öppet. De som är eller har varit förtroendevalda och inte törs stå med sitt rätta namn är fegis. Hon som hoppade av miljöpartiet och blev politisk vilde var ju ensam som inte ville gå i valkartell med oss och jag vet inte om hon kan innebörden i en kartell, Bara så du vet det har jag och kan diskutera den här typen av frågor med alla partier eftersom de vet att jag inte för en sak vidare som jag lovat att inte säga något om. Minns jag inte fel har du tappat dina uppdrag i miljöpartiet för du gick ju ur partiet Patrick Hockum och jag tror inte du vet hur det fungerar där nu. Du blev väl missnöjd och fann dig inte i partimajoriteten. Ar en ärlig man och stå med ditt riktiga namn då du bloggar. Jag n¨ågon gång läst din blogg även om mig och jag säger bara du är ett svammel

  2. Pigwidgeon

    Som sagt, du har tydligt bara hört en sida.

    Dessutom står jag visst med mitt namn. Om du hade bemödat dig att läsa min presentation på min blogg så står mitt namn där. Då hade du kanske kunnat stava det rätt också.

    För protokollet så avsade jag mig mina uppdrag och nej jag var verkligen inte nöjd med hur saker och ting sköttes i Miljöpartiet. Det var dock inte för att jag inte fick som jag ville. Det har jag aldrig fått under de år som jag engagerat mig politiskt så i så fall borde jag hoppat av med en gång. Till slut gjorde jag det. När det blev för mycket och jag sörjer inte att jag inte har de uppdragen längre. Fast det var intressant att få se politiken lite mer inifrån i några år. Det skrämde mig och förklarade en hel del.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Nog har jag läst din presentation men man ska rakt upp stå upp för vem man är när man är politiskt aktiv eller har varit. Jag är förvånad att du får fortsätta. Så där skulle jag aldrig få skriva och jag får inte heller skriva insändare som är anonyma vilket många andra politiker får. Det har jag påtalat för VK är fel. Men vill man spy galla på oss då kan man alltid skriva anonym. Som tur är när det är bloggar kan man se IP numret och jag har sett insändare men samma innehåll som en kommentar. Jag svarar inte på anonyma påståenden utan då lägger jag dit IP numret. Hot kommer alltid anonymt

  3. Ellika Nordström

    Hej du Lennart!
    Jag tycker det känns väldigt tråkigt att du påstår att jag är vänsterpartist när du mycket väl vet att jag inte är det, och dessutom har du full koll på anledningarna till att jag var tvungen att lämna miljöpartiet. Det hade INGENTING att göra med miljöpartiets politik, det vet du. Dessutom tror jag att du förstår att mitt utträde inte berodde på det valtekniska samarbetet mellan MP och S. Mina orsaker att lämna partiet har jag väldigt tydligt berättat om i samtliga lokalmedia. Sluta ljug om mig, tack.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag ljuger inte för jag vet att du inte ville att MP skulle gå i kartell med oss. Sedan tycker jag du bryter mot alla etiska regler som man har. Du lämnade partiet men sitter kvar på deras mandat, det är mycket ojust mot väljarna. Jag lägger mig inte i MP,s inre arbete men man har ju ett mandat för sitt agerande sen om man inte gillar det är en annan sak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.