Vänsterpartiet får underkänt i ordningsbetyg

Vänsterpartiet får underkänt i ordningsbetyg. Under den förra mandat perioden blev vänsterpartiets gruppledare anmäld för kränkande behandling av två personer däribland ekonomichefen och utredningen som vidtogs visade på detta. V insåg aldrig att personalen upplevde det så och deltog aldrig i den utbildning som följde på detta

Det var också oroligt på tekniska nämnden där flera chefer slutade på grund av samarbetssvårigheter med ordförande. Där valde man ändå att inte göra någon anmälan av några skäl som jag inte vet men jag och chefstjänstemännen hade haft diskussioner om läget där Jag fick även andra rapporter där man tyckt att V betett sig märkligt mot kommunala tjänstemän.

Den 26 mars när vi var på regionfullmäktige i Skellefteå gick telefonerna varma till alla partier från Umeå om Daniel Kallos uppträdande i För och Grundskolenämnden i samband med diskussionen om romer och skolgång och där han och V förlorade omröstningen med 9-2.

Översittarfasoner, kränkande uttryck mot andra ledamöter och ett mycket dåligt uppträdande som avslutades att han lämnade mötet och slog igen dörren när han gick ut från sammanträdet. För att man har olika uppfattning i en fråga måste man ändå kräva respekt för varandras synpunkter och ställningstaganden och bete sig mot andra som man själv vill bli behandlad. Jag har vid vårt fullmäktige pratat med de flesta som var med och ingen hade upplevt något sådant och tyckte det var mycket olustigt. Jag kan tänka mig att han ville trycka till vård ordförande. Vänstern har inre heller accepterat att vi inte vill sitta i en regeringskonstellation i Umeå kommun

För min egen del har jag i de allra flesta fall haft ganska lätt för att kunna diskutera med V,s ledamöter när vi träffats enskilt men även i sammanträdesrummet

Det här är tre saker som gör att det blir underkänt i betyg i ordning. Här tycker jag vänsterns nye gruppledare har en viktig uppgift i sitt parti om hur vi bör förhålla oss mot varandra. Man behöver inte bete sig illa bara för att man har olika uppfattningar.

7 kommentarer

 1. Bengt Björkman

  Bra att Lennart säger ifrån, men väl sent eftersom många redan skadats av V:s översittarfasoner i nämndsarbetet.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Det som hände på ekonomi anmäldes direkt vilket är rätt väg att gå. När det gällertekniska ville man inte anmäla men jag vet att det fördes diskussioner bland ledande tjänstemän hu man skulle göra. Där slutade chefer

 2. Elsa Andersson Hedkvist

  Hej alla.
  Som fritidspolitiker för Vänsterpartiet ser jag manad att svara på detta påstående kring uppförandet i politiska sammanhang. I jämförelse med utbildning så är nog tonen betydligt bättre där.
  Vissa personer inom politiken tar sig ton gentemot sina meningsmotståndare som kan rubriceras som grova kränkningar, dessa uttalanden legitimeras ofta av partikamrater som anser att personerna i sig kan uttala sig hur som helst, det gäller i detta fall både S och V.
  Jag håller mig till C-H Hermanssons: Någon jävla ordning får det väl ändå lov att vara i riksdagen, med tillägg även på lokalplanet.
  Med kamratlig hälsning Elsa Andersson Hedkvist V

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag håller med dig att det kan inte vara sämre än i senast i skolnämnden och Elsa jag har haft gott samtalsklimat med de flesta även om det blev svårare med Tamara när hon kränkte våra tjänstemän. Men vi tog ju ansvar att få ihop en budget till slut

   • Elsa Andersson Hedkvist

    Hej
    Jag vill göra ett distinkt förtydligande och det är att : vissa personligheter inom de flesta politiska partier D.v.s även herr Holmlund uttalat sig otillbörligt vi ett flertal tillfällen. vad som jag tycker är förvånande att så stor acceptans finns för dessa personer att kränka andra och ibland applåderas för detta. (Hejarklackens som vill vara med utan att ta direkt ansvar)
    Ska vi komma vidare behövs konstruktiv kritik och relevanta lösningar, ett flertal viljor bör tillgodoses i vår gemensamma stad./Elsa

 3. Pingback: Bra skrivet Lennart! | PEDER WESTERBERG FOLKPARTIET

 4. Pingback: Kompetensbrist och vänsterns konstiga argument | Veronica Kerr (KD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.