Öppna Kungsgatan för cyklisterna

Öppna Kungsgatan för cyklisterna. Idag är den stängd mellan Renmarksesplanaden och Vasagatan här i Umeå mellan kl 10 och 18. Jag tror inte det det skulle vara något problem att få gångtrafikanter och cyklister att samsas på denna sträcka. Det gäller bara att se sig för för både fotgängare och cyklister. då blir man en riktig cykelstad

Umeå har ju problem med luften och en västlig länk är ett måste men tyvärr sölar Trafikverket ordentligt med fastställandet och vägen kanske tar ytterligare många år innan den är färdig.

Kommunen har i sin översiktsplan vad som kallas femkilometersstaden som inne bär att bor man inom den radien från centrum ska man kunna nå de flesta platser genom att gå eller cykla eller åka kollektivt.

Ett öppnande av Kungsgatan för cyklister skulle göra cyklandet mycket attraktivare och leda till att färre använder bilen. Jag vet att detta varit upp tidigare men av olika skäl har det inte blivit av men nu i maj ska ju Umeå återigen försöka bli bästa cykelstad i Europa.

Senast blev man bäste i Sverige men målet är Europabäst. Cykelkampen heter tävlingen och man registrerar sig på Cykelkampen.se men det finns även en app Cycling365 där man registrerar sina turer. Det kommer mer info längre fram men ta och delta.

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.