Vänsterns Åsa Bäckström ute på svag is

Vänsterns Åsa Bäckström ute på svag is. Hon vill att kommunen ska yttra sig över kärnkraftsbygget i Finland. Nu är det så att Finlands riksdag sa ja till detta redan i slutet på förra året efter förslag från den finska regeringen så beslutet om byggandet har den lagstiftande församlingen riksdagen redan tagit. Riksdagen går inte ut på någon form av samråd nu. Något parti och jag tror det var V hoppade av regeringen.

När det så gäller bygglovsprövningarna är det som i Sverige att den myndighet som ska bevilja det gör det själva och har koll att man följer den plan som gäller och de krav som regeringen ställde så precis som i Sverige sker det inga samråd vid bygglov. Sedan ligger det inte inom den kommunala kompetensen att lägga sig i det som sker i andra länder. Jag är helt övertygad om att det var fel av de kommuner som yttrade sig och ingen bryr sig om yttranden från de som inte har rätt att yttra sig. Vänstern är ute och cyklar. Inte vill vi att andra länder ska yttra sig över de bygglov som vi tar

Jag tror de gjorde större nytta om V pratade med de EU medborgare och som bor på olika ställen en del olagliga, och försöker få dem att åka hem och se till att barnen går i skolan där. Rumänien har 10 årig skola. Det är den bästa hjälpen de kan få så att deras barn slipper tvingas tigga för sitt uppehälle. Ingen som inte har gått i skola och skaffat sig en utbildning kommer att få ett jobb. Sedan kan man självklart jobba och se till att tex Rumänien följer de mänskliga rättigheterna och inte diskriminerar någon folkgrupp. Det är att hjälpa barnen till ett bättre liv än sitta utanför butiker med en kopp i handen och tigga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.