Nya bevis om Björklunds skolpolitik

Nya bevis om Björklunds skolpolitik. I ännu ett Pisa-test hamnar Sverige långt efter toppnationerna. När digitala kunskaper mättes i två olika moment, läsförståelse och matematik, blev resultatet knappast det många önskat.

När det kommer till att lösa matematiktal digitalt hamnar Sverige i kategorin klart under OECD-snittet , vilket blir en trist repris på hur det såg ut 2013. Då hade Sverige sämst resultatutveckling av alla OECD-länder.

Pisarapporten visar att svenska elever som surfar mer än sex timmar om dagen presterar sämre i matematik och läsförståelse.
 Den här gruppen har inte bara de lägsta resultaten i matematik och läsförståelse i PISA, utan dessvärre är det en grupp som i förhållandevis hög grad präglas av att de skolkar i högre utsträckning, oftare kommer sent till lektionerna och har ett lägre välmående än skolkamraterna som har ett mindre utbrett användande av internet på sin fritid, har Anders Fredriksson som är enhetschef på Skolverket sagt till SVT.

Ja det är mörka siffror detta och snart kommer Jan Björklund med den ena bortförklaringen efter den andra. Visst bär han det yttersta ansvaret men egentligen står ju hela regeringen bakom den politik som de fört mellan 2006 och 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.