Wolksvagen bluffar med sina utsläpp

Wolksvagen bluffar med sina utsläpp. I går föll Wolksvagens aktier sjönk som en sten i går. Det raset berodde på att de ska återkalla en halv miljon bilar. De riskerar att böta den nätta summan av 150 miljarder kronor för att de har bluffar med utsläppsdata. De stoppar försäljningen av dieselbilar i USA.

Det är USA,s miljömyndighet som slagit ner på företaget då det upptäckts att mjukvaran i flera bilmodeller manipulerats för att ge bättre resultat i tester. Tysklands transportminister har även beordrat en utredning. Även Justitiedepartementet granskar företaget och ansvariga riskerar åtal för bedrägeri

Utredningen gäller avslöjandet att vissa Audi- och VW-dieselbilar var försedda med en programvara som aktiverade bilarnas miljörening enbart när de testades. Utanför testmiljön stängdes reningen av och bilarna släppte ut upp emot 40 gånger så mycket kväveoxid som gränsvärdena tillät.

Wolksvagen har meddelat att de har 11 miljoner bilar världen över som har en mjukvara som är programmerad för att lura miljötester.

En viktig fråga är om det är på detta sätt bilindustrin försökt övertyga om att dieselbilar är miljövänligare än bensinbilar. Undrar vilka underlag Sverige hade när de klassade diesel som en miljövänlig bil..

Jag vet inte vad man ska säga kanske att det är för djävligt. Det minsta man kan säga att det är pinsamt för Wolksvagen och en framgång för USA,s miljömyndighet som upptäckt detta. Wolksvagen är en jättekoncern med många bilmodeller och många märken. Att tekniker i ett sånt bolag ger sig in på den här typen av fusk eller rättare sagt lögner är en riktig skandal och inte att undra på att aktierna föll.

Det här är det största miljöbrottet som har begåtts då det konstruerats för att ljuga. Vem köper en bil i framtiden av ett sånt företag.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.