I går i uppdrag granskning såg vi sanningen

I går i uppdrag granskning såg vi sanningen. Jag såg uppdrag granskning i går och egentligen var det inget inget nytt men det var ändå ett mycket informativt program. Det fanns inget som förvånade mig ett enda dugg. Det viktigaste är att vi har förlamande myndigheter som hela tiden skyller på någon annan och inte det vad som behöver göras. Ingen nämnd och ingen glömd

Vi har lagar som gäller för hur länge en EU medborgare kan vistas i Sverige utan försörjning. Inget görs. Vi har lagar som gäller markupplåtelser och många andra lagar till exempel regler för sopor och avfall och inte minst hur en bostad ska vara. Ingen gör något när man bryter mot detta.Vi har regler hur en bostad ska vara byggd för att hyras ut, hur sopor och avfall ska tas om hand, vi får inte pissa och skita ute i parker och andra områden och vi får inte skräpa ner, ja listan kan bli nästan hur lång som helst. Inget görs när det ändå händer.

De som försvarar detta kan aldrig tänka på de som lever under dessa förhållanden. Det är väl inte humant att arbeta för att nya typer av bosättningar ska komma igång då vistelsetiden gått ut

Jag ska för en gångs skull verkligen berömma och det är första gången jag verkligen gör det att SVT till stora delar visat på de brister som finns i regelsystemen. Myndigheter skyller på varandra och väntar på beslut.

Men en sak är i alla fall helt klart att EU medborgare kan vara här i tre månader utan egen försörjning. Sedan så får man inte stans här och tiggandet är inte försörjning.

Jag som varit ansvarigt kommunalråd i 20 år har inte sett ett område som hanterats så dåligt av ansvariga myndigheter är och visar på hur inkonsekvent de lagar som statsmakten beslutat om inte är synkroniserade. Det bästa man nu kan göra för barnens skull är att se till att de kommer hem till sitt land och går i skola. Det är den enda chansen att de kan få en utbildning som kan ge dem ett jobb och få en egen försörjning utan att sitta utanför en butik.

Jag är även glad och stolt över hur vår nya S-grupp i kommunfullmäktige med Hans Lindberg i spetsen hanterat frågan trots de lokala mediernas ifrågasättande. Viktigt att följa lagar och regler och göra vad en kommun kan göra. Vill själv påminna om det uppdrag vi har för människor som tvingas fly hemlandet

Jag tackar uppdrag granskning för onsdagens reportage för det redovisade den bild jag har haft hela tiden med den möjlighet till information Statens myndigheter skyller hela tiden på någon annan och ingen fattar beslut vilken en gammal KS ordförande i en kommun sa så tydligt det kunde bli i programmet.

Nu väntar jag på ett annat uppdrag granskning som granskar sina kollegor i media hur de har beskrivit verksamheten för sina, läsare, tittare och lyssnare. Janne Josefsson jag grattar dig till att du fick fram det du fick till och till och med underförstått hur det var organiserat tex genom fastighetsägare.

3 kommentarer

  1. Roland Larsson

    Det är fruktansvärt – vi måste agera omedelbart. Det går inte att böja sig för motståndarna. Det sägs att Rumänien får enorma pengar från EU – jag vet inte om det är sant. Det borde kollas upp, men Sverige ska väl inte behöva agera EU-polis i detta ärende. Vi har nog med problem som vi har på grund av svag och otydlig politisk styrning. Eller vad tycker du?

  2. roger

    Det har väl alltid gått bra med avhysningar när det har varit ungdomar som har ockuperat rivningsfastigheter som stått öde länge . När tiggarna slog sig ner i en park på Södermalm i Stockholm så tog det inte lång stund innan dom blev bortkörda. Men det går bra att vurma för dom, men när eliten får dom som grannar då visar dom sitt rätta ansikte. Då är dom inte så välvilligt inställda längre. Det är bara det att myndigheterna inte vill ta tag i problemet!

  3. Herman

    Du har helt rätt och efter debatt i kväll ökar blodtrycket ännu mer.
    Tror journalister och tidningsfolk att vi vanliga svenskar är dum i huvudet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.