I Wolfsburg har Volkswagen sitt huvudkontor

I Wolfsburg har Volkswagen sitt huvudkontor. Den staden är en stad i stort sett lika stor som Umeå men där finns Volkswagen med sitt huvudkontor och därför betalar man bolagsskatten där. Kommunen har nu beslutat att frysa budgeten och de har även beslutat om både inköpsstopp och anställningsstopp. Staden är skuldfri, har byggt upp reserver men nu väntar man på att vinsten för Volkswagen blir lägre och då minskar intäkterna från bolagsskatten.

Så blir det om man är så beroende av en intäkt nämligen bolagsskatten. Vinster hos företagen kan variera. Det blir säkert mindre sponsring till föreningslivet när vinsterna sjunker. Wolfsburgs fotbollslag ligger just nu på 4,e plats i Bundesliga och det är ett mycket bra lag.

Det har varit svårt att få reda på vad fusket består av. Det mest trovärdiga jag hört är av en som jobbar inom branschen och han sa att det var en mätutrustning som inte visar rätt data när man mäter utsläppen. Nu byts programvaran i utrustningen även i Sverige. Det är det som händer inget annat och att bilarna drar mer bensin men det har synts när man tankar.Det ska dessutom vara med utrustning som Bosch tillverkar åt bolaget. Det är i alla fall det som jag fått fram. Nu har man återkallat om det sista budet är rätt över 5 miljoner bilar och det måste då vara för att byta utrustning och inte motorerna och då blir det förändrade mätvärden. Det blir inga andra effekter för miljön och bilarna om jag nu förstått detta rätt.

Vad händer mera för framtiden ? En sak är att diesel som drivmedel och miljöbil kommer att bli mindre attraktiv. Hur eller om det är annorlunda på de nya bilarna vet inte jag, men de nyaste ska inte vara de som återkallas. Man undrar om det här finns i flera märken. Jag har vid senaste bilbytet återgått till bensin som drivmedel då utsläppen för diesel främst under den kalla årstiden då motorn inte blir tillräckligt varm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.