Ett år sedan Löfven läste upp regeringsdeklarationen

Ett år sedan Löfven läste upp regeringsförklaringen. Eftersom Sverigedemokraterna röstade med alliansen har det varit den budgeten som gällt. Det skulle bli nyval men så kom decemberöverenskommelsen så alliansens budget gällde fortfarande. I vårbudgeten kom vissa delar av regeringen politik igång men det blir ingen riktig regeringspolitik förrän den nu lagda budgeten träder i kraft vid årsskiftet

Stefan pekade då ut en ny väg framåt för Sverige efter åtta år av skattesänkningar och nedskärningar. Vi bröt med högerns politik som gjorde att arbetslösheten ökade, klyftorna växte och som svek barn och unga.

Nu slår vår politik igenom i vardagen  nu börjar vändningen för Sverige.

Förra veckan blev Madelein Bjurbäck, 24, i Hallstahammar den första att få ett av de nya traineejobben efter många år som arbetslös. Nu kombinerar hon jobbet på ett äldreboende med studier för att bli undersköterska. Nästa år skapas ytterligare över 50 000 utbildningsmöjligheter som leder till jobb. Madelein är en av de många unga som nu kan gå från bidrag till jobb  och samtidigt utföra ett av Sveriges viktigaste jobb  att ta hand om våra äldre.

Fem miljarder tillförs skolan så att fler lärare kan anställas och barngrupperna bli mindre. Fyra miljarder satsas på äldreomsorgen och för att stärka pensionärernas ekonomi, så att de som varit med och byggt Sverige också får ett bra liv på ålderns höst.

Vi satsar stort på fler bostäder och en fungerande infrastruktur. På område efter område investerar vi för att stärka svensk konkurrenskraft och produktivitet. Det skapar fler jobb.

Vi har påbörjat vändningen för Sverige. Steg för steg investerar vi i det som bygger Sverige starkt. Ingen lämnas efter. Ingen hålls heller tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.