Effekterna av alliansens poltik är solklar

Effekterna av alliansens poltik är solklar. Det är fattigdomen som gjort att fler och fler blivit hemlösa På Stockholms Stadsmissions verksamhet för människor i akut hemlöshet har fördubblats under alliansens 3 sista år vid makten både i landet och i Stockholm och den har ökat från 15000 besökare år 2011 till 30000 besökare 2014. 2014 var sista året alliansen styrde det området.

Nu efterlyser stadsmissionen en tak över huvudet garanti. Staten har sänkt skatterna för mycket och inte tillfört mer pengar till kommunerna. Kommunerna runt Stockholm som egentligen har ansvaret har säkert flera kronor lägre skatt än i Umeå så där har alliansen kunnat höja skatten.

I Stockholm har alliansen inte byggt många hyresrätter men för fattiga är inflyttningshyrorna i nybyggda lägenheter alldeles för höga. Det hyresbestånd man haft i äldre bestånd har man sålt ut och gjort bostadsrätter av. Hyrorna är billigare i ett äldre bestånd.

Hemlösheten i Sverige ökar och allt oftare är orsaken fattigdom och inte missbruk och psykisk ohälsa. Bakom ökningen står framför allt nyanlända och EU-migranter och detta var 2011-2014 under allianstiden och inget gjordes åt situationen för EU migranterna som enligt lagar har rätt att vara här i 3 månader. Självklart har även äldre, barnfamiljer, unga vuxna Långtidsarbetslösa och långtidssjukskrivna drabbas i högre utsträckning av hemlöshet.

Alliansen sänkte skatterna kraftigt för de som redan hade det hur gott ställt som helst medan de som tidigare hade det knapert blev fattigare och fattigare. När man gör den här typen av analyser glömmer man bort allt som har med kritisk och faktagranskning att göra. Det har alltid behövts uppstädningar efter borgliga regeringar och detta är inget undantag även om tongångarna är annorlunda när alliansen är i opposition

En kommentar

  1. Olle

    En stor del av detta kan nog också bero på de skenande lägenhetspriserna och avsaknad av enklare jobb som försvinner.
    Tror inte det blir bättre av Löfvens regering, arbetslösheten kommer definitivt att öka särskilt bland unga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.