Uppdrag granskning om Livets ord

Uppdrag granskning om Livets ord. Den som inte såg det programmet borde göra det och det finns säkert på SVT play. Det intressanta var hur deras förra ledare Ulf Ekman inkasserade stora pengar för sina predikningar i olika evenemang runt om i världen.

Livets ord hade engagerat sig för Ukraina och gett skenet av att man deltog i finansieringar i landet medan de som var från kyrkan där berättade att de inte fått in en enda krona utan att de skickat och gett stora summor i kontanter direkt till Ulf Ekman.

På samma sätt hade enorma summor överförts efter framträdanden i USA där hundratusentals dollar överfördes. Kontanter hade även förts över efter kollekter i Sverige. Att verksamheten drivits av en stiftelse är inte heller någon nyhet och att beslut om stora summor betalats i pension till Ekman som lämnat. Det fanns mycket i upp som var häpnadsväckande.. Det är i miljön runt Livets ord KD,s partiledare har sina rötter. För mig var det förvånande att det hela försvarades fullt ut.

Man kan även ifrågasätta hur länsstyrelsens tillsyn av stiftelsen fungerade samt hur de enorma summorna av pengar redovisats för skattemyndigheterna. Samtidigt blir det intressant att se på vilket sätt de som finansierar detta nämligen församlingens medlemmar reagerar. Livets ord har mycket att förklara om de vet meta för Ulf Ekman han låtsades om som om det regnar. Ta och titta på programmet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.