Det finns mera som gjorts i politiken

Det finns mera som gjorts i politiken. I stort sett har allt under en längre tid handlat om saker som rör flyktingpolitiken och allt annat som hänt har inte varit ute i media vilket jag tycker är synd.

Nyligen togs beslutet att ta bort den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen. Det är ett glädjande besked och ett viktigt steg på vägen mot en effektivare och mänskligare sjukförsäkring i Sverige. Det är många som varit sjuk och fått lida av den här bortre tidsgränsen som alliansen införde under sin tid i regeringen.

Riksdagen har fattat beslut om att äntligen slopa vårdnadsbidraget, och samtidigt införa en tredje reserverad månad för vardera föräldern. Det är en viktig pusselbit i arbetet för en mer jämställd föräldraförsäkring anpassad till en modern arbetsmarknad. Detta bidrag var en kvinnofälla.

Det pågår ett arbete med att minska klasserna i skolan då alla kommuner i Sverige sökt medel ur den satsning på lågstadiet som regeringen aviserade i våras. Pengarna börjar betalas ut redan nu i december.

Det viktigaste för framtiden är det klimatavtal som slöts förra helgen i Paris mellan världens länder. Avtalet är globalt och juridiskt bindande. Sverige har varit mycket aktivt i förhandlingarna och spelat en viktig roll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.