Gödsel kan bli bomber för terror

Gödsel kan bli bomber för terror. Det har stulits mängder med mineralgödsel de senaste åren. Uppemot 20 ton har försvunnit under den tiden. Ygeman vill utreda ”terror-gödsel” Gödseltypen har använts vid flera terrordåd i världen. Nu kan reglerna för gödselhanteringen komma att ändras, enligt en ny utredning.

”Det är viktigt att den här utredningen kommer till stånd, så vi kan försvåra för kriminella att få tag på sådant som kan användas för att tillverka bomber, har Anders Ygeman (S) till SVT Nyheter. Åtgärderna kan vara bättre uppsikt över gödslet och att det kan lagras säkrare, enligt Ygeman. Det är bra att han tar tag i det som borde ha gjorts för länge sedan för det är ingen nyhet att gödsel går att använda till att spränga med.

En kommentar

  1. Olle

    Troligen har nån stulit gödseln för att gödsla med ,gödsel är dyrt. Och det spelar ingen roll om de får tag i gödsel eller inte ,det finns annat som fungerar lika bra att spränga med.
    Det sker så mycket stölder på jordbruken söderut så varför inte stjäla gödsel också ,3000 kr storsäcken och du får med dig 20 -30 säckar på en lastbil med kran.
    Så med största sannolikhet finns nu detta också på andra sidan östersjön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.