Vad ska man egentligen tro om Boverket

Vad ska man egentligen tro om Boverket. I går i Agenda i TV sa deras generaldirektör Janna Valik att en lösning på bostadsbristen och sysslolösheten kan vara att låta människor vara med och bygga sin bostad.

För det första så är väl inte det förbjudet idag men även om hon sa att det var på idestadiet och att det måste testas om det överhuvudtaget är genomförbart. Man undrar om hon vet vilka regler och krav som boverket själva utformat för byggandet. Det skulle i så fall vara egna hem.

Jag tror spontant att det till stor del inte går att genomföra. Att bygga hus kräver yrkeskunskap och att få lån av banker kräver minst att man har ett jobb och att få köpa tomter är en annan sak. Ansvar krävs för att bygga och någon måste då ta ansvaret för att leda ett bygge med outbildad arbetskraft.

Tänk om man först kunde genomföra de förenklingar som politiken efterlyst men visst kan man få staten att starta utbildning av den arbetskraft som behövs för byggandet. Jag måste säga att jag tycker det var ett märkligt sätt av en generaldirektör att försöka lösa bostadsbristen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.