Det finns stora brister i läsförståelsen

Det finns stora brister i läsförståelsen. Det kan jag intyga bara genom att gå till soprummet där jag bor. Vi har de traditionella kärlen för så kallade vanliga sopor och det som nu är en de bruna kärlen nämligen det som matavfall ska läggas och så extra för pappersinsamling.

I soprummet har det funnits behållare för glas färgat och ofärgat men det har tagits bort liksom det för batterier och glödlampor och lågenergilampor. Dessa har nu tagits bort vilket jag tycker är synd men samtidigt förstår jag fastighetsägaren.

Däremot finns som jag skrev papper och tidningar kvar och när jag var in där idag då finns det liten läsförståelse så det problemet fanns nog före de sista rapporterna från sika eftersom det står så klart och tydligt vilken typ avtidningar/papper som får läggas i kärlen. Jag är säker på fortsätter det så här då försvinner den möjligheten att vi får nära till den här typen av kärl.Jag kan nämna att det finns de som inte sett att kärlen för glas tagits bort utan ställer glasen på golvet. Det är dålig stil

Det här med sophanteringoch återvinning måste folk ta ansvar för inte minst för miljöns skull. Det är egentligen straffbart tror jag att slänga fel i det som gäller producentansvaret som har ansvaret. Vi måste ta ansvar för att slippa gå så långt att det blir övervakningskameror.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.