Det går trots allt mycket bra för Sverige

Det går trots allt mycket bra för Sverige. regeringen skriver upp tillväxtprognoserna. Tillväxten i år bedöms bli hela 3,6 % mot den tidigare prognosen som var 0,8 % lägre. Det här bör ge högre skatteintäkter och den intäkten ligger även kvar för 2016. Tillväxte nästa är beräknas också bli högre än tidigare prognoser men öka till 3,1 % mot tidigare 2,8%.

Investeringarna ökar kraftigt,konsumtionen ökar, och arbetslösheten sjunker. Däremot väntas kostnaderna för migrationen öka med 28 miljarder men om asylansökningarna snabbas upp och de nyanlända kommer i jobb eller utbildning då minskas dessa kostnader snabbt tror jag. Det finns trots arbetslöshet stora brist på arbetskraft på många områden. Arbetslösa måste utbildas till branscher där det finns jobb och unga måste också ledas till branscher där det finns jobb och helst inte utbildas till arbetslöshet.

Sverige har högst tillväxt i Norden och den är större än i USA, Tyskland men även än Storbritannien. Konjunkturinstitutet skriver också upp prognoserna och tror att ökningen blir lite högre och hamnar på 3,8% i år och till 3,9% nästa år gentemot regeringens reviderade 3,1%.

Det här är inget dåligt första år för S/Mp regeringen och trots tjafs som blev med budgeten och även med DÖ. Tänk hur bra det varit om många branscher fått tag i rätt utbildad arbetskraft, det är den viktigaste uppgiften nu att utbilda folk för de jobb som trots allt finns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.