Äldrevården har problem visar granskningar

Äldrevården har problem visar granskningar. Jag är säker på att en stor del beror på pengabrist i kommunerna. Staten har inte under allianstiden fyllt på kassan för kommunerna utan man har i stället sänkt skatterna mest för de som tjänar mest. Samma sak i Sverige som i världen i övrigt att de rika blivit rikare och de fattigare har blivit fel.

Kommunerna har varit försiktig med att höja kommunalskatterna och orsaken är enkel då kommunalskatten slår hårdast mot de som har de lägsta lönerna. För de som har det sämst till är 25 öre per hundralapp mycket svårare att bära än 25 öre för en välavlönad.

Äldreomsorgen finansieras med skattemedel och den blir sämre om inte staten tillför mera pengar. Många kommuner främst i norra Sverige som varit vana att ta ut skatt för att klara välfärden är det svårt att höja skatten mera. Att alliansen vill ha lika skatt för hög och låginkomstagare var en av anledningarna till att staten under alliansens styre inte tillförde mera pengar till kommunerna är en del av deras politik att gynna de som redan har. Nu när de är i opposition strör de löften än hit och dit

En kommentar

  1. Gunnar Karlsson

    Hur var det nu med jobbskatteavdragen? Usel politik från vänstern att gå med på det. Rent ut sagt för jävligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.