Kommer nya murar att byggas i framtiden

Kommer nya murar att byggas i framtiden? Ja egentligen har de redan påbörjats i samband med vad som kallas flyktingkrisen. Vi som varit med har upplevt att murar både byggs och rivs. Jag tänker på Berlinmuren som skulle hindra människor från det kommunistiska DDR (Östtyskland) att fly till Västberlin som var en delad stad belägen i Öst.

Så småningom så tröttnade folk på muren och den revs och inom en kort tid föll hela det kommunistiska Sovjetunionen ihop och flera nya länder bildades eller återuppstod. Tyvärr har det uppstått stater som knappast kan kallas demokratiska samtidigt som Ryssland tagit en egen väg och i andra länder har det skett en kraftig högervridning.

I USA har republikanerna en kandidat Trump som vill upprepa murbyggandet mot Mexico och står även för en politik som känns på gränsen till krigshetsande. Dessutom vill han införa förhörsmetoder som bland annat innehåller skendränkningar och andra brutala metoder som i stort sett hela världen tagit avstånd mot. Putin och Trump känns inte som en duo där fred och nedrustning står högt på dagordningen vilket inte heller klimatpolitiken gör.

Jag tycker det är en mycket orolig tidsanda vi lever i.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.