Lediga lägenheter trots bostadsbrist

Lediga lägenheter trots bostadsbrist. Tro det eller ej men så är det på många ställen att lägenheter står tomma trots bostadsbristen. Bland annat hos den fastighetsägare jag hyr hos. Han blir bland annat trött på gnälliga hyresgäster och hyresgästföreningens agerande. Det vet jag.

Det finns hyresgäster som inte bryr sig om de regler som finns. Fastighetsägaren där jag bor har förutom torrt avfall och matavfall som standard men har även papper och det är sällan man slänger rätt sorts papper i uppsamlingen för dessa. Tidigare fanns både för glas och lampor med det finns de som ställer det på golvet nu när han tagit bort dessa behållare Det har även funnits de som trott att vår balkong var för rester från kaniner. Tvättstugan städas inte alltid. När vi tycker sånt inte varit till belåtenhet har vi talat om detta för hyresvärden som ger tillrättavisningar

Han är lite het och har ibland haft vissa diskussioner med en del hyresgäster som i sin tur gått till hyresgästföreningen. Springa dit när två vuxna har svårt att prata med varandra är märkligt och att hyresgästföreningen tänkte begära tvångsförvaltning för detta tycker jag är lågvattenmärke. Det är aldrig ens fel att två träter. Ingen i vår trappuppgång ville detta och inte heller flera andra men hyresgästföreningen gick vidare. Fastighetsägare tog själv en annan förvaltare för han hade inte lust att tjafsa.

I förra veckan när min fru hade tvättat var det till och med någon som stulit tvättkorgen under vår tvättid. Jag tycker det är ett märkligt agerande av Hyresgästföreningen som jag själv gick ur på grund av deras beteende då mot mig när jag blev kommunstyrelsens ordförande Det är inte en majoritet av hyresgästerna som är med och då är gäller inte förhandlingsordningen utan han förhandlar direkt med hyresgästföreningen och inte via fastighetsägarföreningen. Hyrorna har inte höjts lika mycket hos oss.

Som jag började med vet jag fler fastighetsägare som inte hyrt ut alla lägenheter på grund av att man inte riskerar att få in hyresgäster som inte sköter sig och slipper då ha göra med hyresgästföreningen. Nu ska det byggas på tomten och alla parkeringar var uppsagda i god tid och priset sänkts men många stod ändå kvar.

Nu sedan det stängdes helt har jag gjort en uppgörelse om en plats och då skriker en person åt mig och jag får en lapp på rutan där det står samma budskap. En riktig sosse tar en parkering när alla andra blir utan. När parkeringarna sades upp var det klart och tydligt sagt att det är upp till var och en att ordna parkering och det har jag gjort. Det är klart att alla är inte lämpliga att bo i en hyresrätt , det blir dåligt klimat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.