Vi har inte råd med sänkta hastigheter

Vi har inte råd med sänkta hastigheter

Vi har inte råd med sänkta hastigheter. På ovanstående bild ser ni vilka vägsträckor som trafikverket vill sänka hastigheten på. Jag och vi i regionen har hela tiden sagt nej till sänkningar och kommer att göra det nu. Det får fördyringar för alla. Näringslivet får ökade kostnader då alla transporter tar mycket längre tid och så blir det även för kollektivtrafiken.

Jag tycker det är fel väg att gå i stället för att investera i vägnätet. De sträckor som pekas ut håller gott och väl för en hastighet på 90 km i timmen. Som ni ser så finns det 157 km som de tänker sänka hastigheten på. Det finns sträckor som kommer att höjas när vägarna byggts om med mitträcke 2+1 och det är4 km Forslunda gymnasiet till Hissjö byggs 2018 och vägen mellan Djäkneboda och Bygdeå genomförs 2020 – 2025.

Det här är ett riktig hot och att avstånden i tid ökar med över 10% när man sänker från 90km/t till 80km/t. Skoldagarna blir längre för skolbarnen och resandetiderna blir längre. Det här drar i sär länet i stället för tvärt om. Nu gäller det att samsas och enas om att detta är helt fel politik. Vi behöver mer pengar till vägarna. Däremot har vi tidigare sagt att vi kan pröva ett system med flexibla hastigheter vid dåligt väglag. Kasta det här i papperskorgen trafikverket och se till att vägpaketet som skulle ha varit klart 2014 byggs så att ni inte förhindrar utvecklingen av en bättre miljö i Umeå

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.