En idrottslig betraktelse efter vintern

En idrottslig betraktelse efter vintern. Vinteridrotterna är inne i slutspurten. Störst intresse visas som vanligt för Ishockeyn och SHL där det är matcher i varje dag. Skellefteå har satt in högsta växel och vände senast hemma mot HW 71 efter ett helläckert mål av kapten Eriksson. Det skulle inte förvåna om de blir klara för semifinal redan idag.

Övriga matcher är mer oklara där Luleå leder med 2-1 i matcher mot Färjestad och vi hoppas väl på Luleå. Linköping leder också med 2-1 i matcher mot Växsjö och jag håller inte på något av lagen men tror Linköping är bättre. Frölunda leder även med 2-1 i matcher mot Djurgården och självklart hoppas jag Frölunda vinner.

Så har vi då kvalen till SHL där det står 1-1 i matcher mellan Karlskrona och AIK där tummen min ligger på Karlskrona. MoDo möter Leksand idag borta men skåpade ut masarna ordentligt i första matchen och enligt rapporter var det närmare 8-0 än 5-1. Leksand är inte värt att vara i SHL med ett spel där Kim Karlsson råkade ut för en huvudtackling och som fortfarande är skadad. De har också misskött sin ekonomi. Håller självklart på MoDo även om det varit kul med derby i Allsvenskan. I kvalserien till Allsvenska är det jämt men Asplöven ligger riset till

När säsongen är över och alla matcher i årets serier är färdigspelade då får Björklöven börja på allvar att forma nästa års lag som förhoppningsvis hamnar längre upp i tabellen och därmed får en längre säsong.

Min andra favoritidrott vintertid har varit en enorm besvikelse på herrsidan då Hellner varit skadad i stort sett hela säsongen men kom tillbaka i slutet av säsongen. Inte heller i sprinten har det kommit några framgångar och inte heller har det dykt upp några som axla de åkare som slutat eller gått över till långlopp och inte lyckades det för Johan Olsson att vinna Vasaloppet då hela säsongen blev förstörd av skador. Dessutom minskar intresset då Norge är alldeles för överlägsna.

Damsidan har varit bättre även om det där varit för mycket norskt även om Stina Nilsson gjort det mycket bra främst i sprint där hon kämpade hår ända in i slutet men blev nedflyttad i en tävling medan en norska som gjorde samma sak i en annan friades. Här har vi även två Umeåtjejer som gått framåt och det är Sundling och Sömskar men här på damsidan finns många som trycker på. Callas säsong har ingen riktig fullträff men det beror på att Norskorna är för bra

Innebandy är ingen sport jag brukar se men här är Umeå mycket bra där IKSUS damer är på väg mot final men först ska man slå Täby eller Mora. Dalens herrar ska också spela semifinal mot Linköping där de på annandag påsk börjar hemma. Det vore väl inte fel om båda lagen spelar final och den avgörs i en match en helg. Jag gillar inte det upplägget när inte hemmapubliken får se någon match på hemmaplan.

Så är det en bollsport kvar och det är basket men inte där heller brukar jag gå på matcherna men. Där ligger Udominate i topp tillsammans med Luleå och vi får hoppas på att de får möta Luleå i finalen och får revansch sedan förra säsongen

Umeå är en bra och bred idrottsstad och vi har tecknat avtal med flera idrotter att vi är utvecklingscentra tillsammans med universitetet. Vi har lycktas bra med att bygga anläggningar förutom när det gäller utförsåkning men jag hoppas på ett genomförande av Vallberget där det finns en detaljplan och ett letter of entent med Balticgruppen. Visserligen saknas ett fast skidstadion så att vi kan få flera stora tävlingar men det måste gå att göra utan alltför stora kostnader. Idrotten är mycket viktig och kanske främst för alla barna och unga och jag hoppas också på simsporten när den nya 50 meters bassängen är klar till hösten . Nu väntar främst fotbollen där hoppet främst står till UIK och att de kommer upp till Europatoppen igen. Vi skulle behöva UFC minst i Superettan

3 kommentarer

  1. Dage Åberg

    Jag kan inte låta bli att gnabbas med dig runt din betraktelse om hockeyn. I kvartsfinalen håller du ”självklart” på Frölunda i matcherna mot Djurgården. I kvalet till SHL håller du på Karlskrona i matcherna mot AIK. Jag kan få intrycket att du helst ser att inget stockholmslag finns representerat i högsta ligan. Som gammal norrlänning håller jag inte med om det. Jag tror att svensk hockey mår bra av att huvudstaden är representerat i SHL.
    Det hindrar inte att jag går på Hovet och tittar när Skellefteå eller Luleå är på besök. Och förståss håller på lagen från min hembygd.
    Stämningen på Hovet eller tidigare Globen är på topp när matcherna spelas. Och vi slipper se den huliganism som ofta uppträder inom fotbollen. En gång i Globen (Luleå mot Djurgården) lyckades jag nästla mig in i Djurgårdens ”VIP-lounge” iförd Luleås supportertröja, signerad av Micke Rehnberg. Jag blev mottagen av en glatt skuggboxande Tjalle Mild som var en av värdarna från föreningen gamla djurgårdare.
    Låt mig guida dig någon gång på Hovet när Djurgården har hemmamatch och möter tex Skellefteå -:)

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du analyserar mig rätt och det är så enkelt att Stockholm har en nästan obefintlig organisation bland unga. Orsaken är enkel att alliansregeringen har inte byggt tillräckligt med anläggningar för att spela ishockey på och trots att det är den billigaste åtgärden

      • Dage Åberg

        ”Nästan obefintlig organisation”. Nja jag vet inte. En titt på Djurgårdens hemsida visar upp en organisation för alla åldrar. Hur effektiv den är törs jag inte uttala mig om.
        I min hemby Älta (ett skogsbryn i Nacka, stort ungefär som Holmsund, min gamla och senaste hemby i Umeå) har vi en egen ishall och en div 3-klubb med en organisation för unga av ungefär samma omfattning som tex Björklöven. Så nog finns det organiserad ungdomshockey i Stockholmsregionen. Det finns säkert problem. Ett som småklubbarna ibland talar om är att storklubbarna (Djurgården och AIK) rekryterar dom duktigaste ungdomsspelarna för tidigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.