Vad är det för fel i skallen på folk

Vad är det för fel i skallen på folk. Det måste man fråga sig vad som händer som exempel det som hände i Lund där en lokal blev attackerad. Fem personer fördes under tisdagskvällen till sjukhus med andningssvårigheter efter att en stinkande vätska kastats in genom krossade rutor till en träningslokal för kampsport. Polisen kände att det luktade ammoniak lång väg.

Självklart är det något fel när människor agerar på detta sätt men vad är felet. Det har blivit mera våld och hot i hela samhället. Jag tror efter lång tid i Brå att en hel del beror både på sysslohet och droger. Jag tror även att det förebyggande arbetet måste byggas ut och jag är glad över det sättet vi byggde upp bra gjorde att kommunen och polisen tillsammans kunde samlas runt åtgärder som vi enades om och genomförde. Gick från ord till verkstad

Sedan idag kom en terrorattack i Bryssel där rapporter är att det var en självmordsbombare. Hur fungera folk som sätter sprängladdningar på sin egen kropp för att dö och ta andra med sig in i döden. Hur kan folk inbilla andra att de får ett bättre liv efter döden. Hur kan den muslimska tron få ett sånt besked.

3 kommentarer

  1. Göran

    Så vitt jag vet är det inte bekräftat att det är just muslimska terrorister som utfört dåden även om det tros ha koppling till dåden i Paris. I dessa dagar är det klokt att vara försiktig med antaganden och förhastade slutsatser så att man undviker att kasta bränsle på elden i onödan…

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Där har du fel för de har ju sagt att de är ansvariga före attentatet

  2. Sven K

    Hej Lennart!
    Tyvärr är vi människor grymma djur i vår värd och många ligger utanför accepterade normala beteendemönster. Detta har inte enbart med religion att göra, utan många andra faktorer ligger bakom. Inte sällan är det yngre människor, som vill se/visa ”effekt” av sin tuffa handling för att belöna sig själva, visa sina kompisar ”vad jag kan åstadkomma”, eller skrämsel av sitt galna beteende, samt vill kanske även framstå som samhällets hjälte m.m. Vad viktigt är, det är att fånga upp de som har avvikande våldsbenägna beteendemönster i tid, genom signaler i hemmet, skola, föreningsliv, polisen etc och föra in dessa människor på rätt väg. Många av de ”terrorister” vi ser i massmedia uppviglas att utföra dåd i något syfte, de vill ju se effekt och bli belönade eller framstå som hjältar i massmedia. Därför borde ansvariga personer inom publicistvärden och även politiker vara väldigt försiktig med hur informationsflödet sker för att inte onödigvist göra så att deras önskan förverkligas, eller väcka ett slumrande intresse hos andra inom riskgrupp, som kan åstadkomma större skada än det som skett.
    Med hopp om en bättre värd
    Glad påsk
    Hälsar
    SK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.