Det finns många terrorister i Europa

Det finns många terrorister i Europa. Minst 400 IS-terrorister har tränats för att utföra dåd i Europa. De har organiserats i flera celler för att orsaka en våg av blodiga attacker, uppger källor inom säkerhetstjänster i Europa och Irak för nyhetsbyrån AP.

En högt uppsatt irakisk underrättelseofficer uppger att cellen som utförde Parisattacken nu har spritts ut till Tyskland, Storbritannien, Italien, Danmark och Sverige, skriver AP.

IS uppges ha särskilda träningsläger i Syrien, Irak och möjligen i tidigare sovjetstater där jihadister specialtränats för attacker i Europa.
Enligt en säkerhetskälla tränas de i stridstekniker, att hantera explosiva ämnen och i övervakning. Tidigare ska flera av attentatsmännen bara ha fått ett par veckors utbildning.

 Nu har strategin ändrats. Speciella enheter har satts upp. Träningen sker under längre tid, säger källan till AP.
BBC:s undersökande nyhetsprogram Panorama uppger att IS har ett nätverk av totalt 1 500 terrorutbildade rekryter som mycket väl kan planera nya attacker i Europa, skriver Sveriges Radio.

Om man nu vet vilka de är och hur många de är måste man för allt i världen börja gripa och fängsla dem. Stefan Löfven sa ju att det är meningslöst att förhandla med dem utan att de måste bekämpas med våld för det är det enda som biter och jag är övertygad om att han har helt rätt. Det är ju ett krig som pågår och då kan man inte vänta och analysera vilka det var som gjorde dådet.

Jag är säker på att underrättelsetjänsterna har rätt och den kunskapen måste man ta tillvara och då är det tråkigt om vi inte har militärer som kan lösa uppgiften. Kriget mot terrorn måste dra igång i hela Europa och vi måste göra vårt jobb. De här rör sig säkert ganska mycket och det är en orsak att gränskontrollerna måste finnas kvar

En kommentar

  1. konny

    Muslimska elever jublade när attentaten i Bryssel blev kända….ja sådana är dem! Muslimer föder och göder hat, vart än de befinner sig. Pratade nyligen med en diakoni assistent, och hon sa lika dant…hon sa att hon aldrig känt sådant hat förut, men efter att hon haft med muslimer att göra i sitt jobb har hon börjat känna avsky och hat. Hon sa också att hon inte ville känna så… hon tillade att nästa gång blir det SD..

    http://www.friatider.se/twittrade-om-jublande-muslimer-efter-terrorn-fick-bes-k-av-polisen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.