Travsällskapet ska ha kvar maten i stallfiket

Travsällskapet ska ha kvar maten i stallfiket. Det har ett underskott på ca 250 000 per år. Det är helt enkelt för få som äter där. Under min vistelse i Thailand tog den bolagsstyrelse som det numera driver stallfiket ett beslut att lägga ner matserveringen och det kom upp till sällskapets styrelse.

Bolaget måste självklart ha täckning för dessa kostnader och dessa 250 000 tas då från annan verksamhet i bolaget och även om bolaget tvingas ta det från resultatet så får man mindre pengar att leverera till sällskapet för prispengar till hästägarna eller att utveckla travsporten. Att få ett anslag från styrelsen vore också helt korkat. Mer förvånad blir jag när jag hörde att en bolagsstyrelseledamot som sitter i bolagsstyrelsen ändrar sig i föreningsstyrelsen. Det är inte proffsigt gjort.

Det kommer att bli betydligt svårare att få sponsorer till travet och orsaken är mycket enkel. Kommunala bolag och kommunen har inte möjlighet att sponsra om det ska gå till att subventionera en restaurang. VD och annan personal tvingas jobba med fel saker. Eftersom all sponsring hamnar i eventbolaget går det inte att säkerställa detta att pengar inte används till restaurangen. Vi har sett debatten om Gitarrmuseet trots att där är det tydligt att pengarna gått dit och inte till något annat. Jag tror de flesta sponsorerna vill sponsra för att göra något gott för travsporten och inte subventionera de 19 matgästerna i snitt som äter där med drygt 13000 kr per skalle och år. Jag kommer självklart meddela till nästa protokoll att jag inte står bakom detta.

Jag fattar inte att man tog ett beslut som slår på detta sätt mot sporten som är travsällskapets huvuduppgift inte att tillhanda och subventionera luncher. Varför ska sponsorpengar användas på detta sätt. Det finns starka skäl att lyssna på den bolagsstyrelse säger som man utsett.

Idag har också valberedningens förslag till årsmötet kommit ut och jag finns inte längre med i deras förslag. Jag hade tidigare lovat att fortsätta men när Håkan Kemi slutar ställer jag inte upp som motkandidat till valberedningens förslag. Det är helt otänkbart och det skulle inte förvåna mig ett dugg att det blir andra konsekvenser om det röstas igenom, vilket jag talat om för valberedningens ordförande. Travets stadgar är annorlunda än vanligt föreningslivs för valberedning jobbar själv och lägger förslag och sedan får medlemmarna lämna in motförslag på stämman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.