Befälhavare bakom terrordåd har bott i Sverige

Befälhavare bakom terrordåd har bott i Sverige. Mohamed Belkaid som tidigare bott i Sverige ska ha varit befälhavare  bakom dåden i både Paris och i Bryssel. Det rapporterar CNN och hänvisar till belgiska utredare. Belkaid ska ha styrt Parisdåden i realtid från en lägenhet i Bryssel tillsammans med Najim Laachraou som tros ha varit den andre självmordsbombaren på Zaventemflygplatsen i tisdags.

Belkaid, som dödades under ett tillslag mot en lägenhet i Bryssel förra veckan, var skriven på en adress Stockholmsområdet där han bodde fram till 2014. Lägenheten han befann sig i när han dog ska ha hyrts av Khalid El Bakraoui, den andre självmordsbombaren på flygplatsen.

Av CNN:s källor beskrivs Mohamed Belkaid ha stått högst i rang för cellen bakom båda dåden, även över Salah Abdeslam som nu sitter gripen.

Vad man funderar över är om säkerhetstjänsterna som i detta fall berör Belgien har kommunicerat detta med varandra. Det är viktigt i kriget mot terrorister att länder inom EU och Turkiet samtalar med varandra och man blir förvånad över vad Belgien gjort när Turkiet skickat tillbaka folk till Belgien och varnat för personerna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.