Nordkorea ska man inte lita på

Nordkorea ska man inte lita på. Nu tror jag inte på att många gör det heller inte. Nu har Kim Jong-ung i samband med en militärövning sagt att kärnvapen ska vara redo att avfyras när som helst . Det rapporterar internationella medier och hänvisar till den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA.

Beskedet kommer bara en dag efter att FN:s säkerhetsråd enhälligt antagit vad som beskrivs vara de hårdaste sanktionerna mot Nordkorea på 20 år. EU har uttryckt att man vill vidta ytterligare åtgärder och en del uppges enligt Reuters vilja frysa fler nordkoreanska tillgångar.

Frågan är om det finns någon medicin mot den här typen av ledare alla sanktioner som upptrappats än att förhandla ger inga resultat utan drabbar andra. Jag har inte hört speciellt lyckade sanktioner mot Putin utan de som fått känna på dessa sanktioner är främst bönder i Sverige och Finland

En kommentar

 1. Nils A

  Vad annat kan man vänta sig av dessa barbarer i öst. Vi i väst har ju utvecklat den absolut särklassigt bästa civilisationen och krigskonsten någonsin på jorden under de senaste 500 åren.

  Dessa fortfarande obildade barbarsamhällen väster om vår överlägsna civilisation, ledda av Putin, Erdogan, ISIS, Kim Jung Un och olika konstiga kinesiska ledare, har ju ännu inte vuxit ur sina barnstrumpor. De tokstollarna för inte krig med en soldatarmé stålld mot en soldatarmé på vårt hederliga sätt, utan agerar utifrån 2500 år gamla kinesiska strategier och använder i stället flyktingströmmar, naturgas och olja, lönnmord och öppna massmord som medel mot oss, bara för att någon kines vid namn Sun Tzu beskrev hur krig och maktkamper på smartaste sätt bör lösas i en 2500 år gammal skrift: The Art of War.

  Kap 1-3 och 13 anser dessa skurkar ska gälla även idag, med 3:e kapitlets:
  ”Därför, den bästa krigsstrategin är att attackera fiendens planer,
  nästa är att attackera allianserna,
  näst sämsta att attackera armén, och
  den allra sämsta är att attackera en befäst stad (fästning),

  och 13 kapitlets:
  Allmänt gäller, om du önskar attackera en armé, belägra en befäst stad, lönnmörda människor,
  måste du känna till identiteterna för försvarande generaler, assisterande personer, medhjälpare, portvakter, och officerare.”

  Lönnmord är en del av Sun Tzus stridskonst. Har motparten inte koll på främlingar förlorar man. Kan man inte vinna, bör man dra sig tillbaka och välja senare bättre tillfälle. Kan kampen däremot vinnas tillåts allt, från lögner, bedrägerier, skenmanövrar, ja allt som minskar motpartens vilja och försvarsförmåga.

  Det gäller att VINNA, med MINIMALA SKADOR på egen och motparts sida. Att ISIS ledarskap nu följer dessa Sun Tzus råd i stället för Maos Lilla Röda, är ett förskräckligt steg bakåt i tiden.

  Egna soldaters och ÄVEN FIENDESOLDATERS liv, är enligt Sun Tzu långt mera värda en övriga ”civila” människors.

  Denna Sun Tzus sed att försöka ALLTID MINIMERA ANTALET DÖDSOFFER i en konflikt, och då inräkna fiendesidans soldater i dessa räddade liv, går ju inte att försvara med vår västerlandska under århundraden utvecklade civiliserade krigföring. I slutfasen måste kanske soldater offras i tiotusental eller hundratusental, medan civil befolkning bör skonas från sådan masslakten, givetvis bortsett från flygbombningar, för där kan tusentals civila och barn hos motparten offras.

  Motparten är ju barbarer som inte förstår sitt eget bästa, när de inte vill acceptera vår västerländska civilisations kulturella överlägsenhet. Tack och lov att vi fortfarande har kvar vårt europeiska överlägsna strategiska ledarskap, för att hantera dessa konfliktytor med våra närmaste grannländer, samt Kina och Nordkorea.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.