Tjänstemän ska följa vad politiken beslutat

Tjänstemän ska följa vad politiken beslutat. Så verkar det inte i bland när det gäller på planeringssidan. Nu återkommer det när man gör ett planprogram för Liljansberget att när planförfattaren signalerar att det kan bli kapacitetproblem i det närliggande huvudvägnätet beroende på att Liljansvägen tas bort för allmän trafik.

Jag vill påminna tjänstemännen men även politiker i NP och BN att Liljansvägen ska vara kvar. Även under min tid försökte tjänstemän dupera oss att den skulle tas bort. Men så blev det inte. Därför beslöt fullmäktige vid antagandet av den fördjupade översiktsplanen för Universitetsområdet i november 2014 att Lilljansvägen skulle behållas under överskådlig tid som nödvändig trafikavlastande primärled med anknytning till det statliga ringledssystemet.

Vårt beslut sträcker sig längre än de två år som nu gått. Vi menade snarare 50 år än två från politikens sida.
Ni i kommunledningen måste ta den övergripande planeringen i örat och hålla fast det vi beslutade som togs för endast två år sedan. Det här måste fram i det planprogram som nu ska tas fram. Det här var vi i stort sett ense om över blockgränserna möjligen ville något parti ta bort Liljansvägen. Det är bara att titta på kartan så inse varje en som tänker hur det kommer att fungera se att Liljansvägen måste vara kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.