Helt rätt att förlänga gränskontrollerna

Helt rätt att förlänga gränskontrollerna. I dag skickar Sverige ett brev till EU-kommissionen där man söker rätt att förlänga kontrollen av rikets gränser. Man kan verkligen fråga sig vad EU Kommissionen har med detta göra. Då skulle EU ha sett till att den yttre gränsens kontroller har fungerat tidigare. Det är som med ekonomin det är Grekland främst som inte skött sig.

Brevet till kommissionen är skrivet tillsammans med bland andra Tyskland, Frankrike, Danmark och Belgien. Enligt nuvarande regler i Schengenavtalet får ett medlemsland endast ha en gränskontroll i åtta månader och för Tyskland löper den tiden ut 12:e maj. Länderna ansöker i brevet om rätten att kunna förlänga gränskontrollerna halvårsvis i upp till två år.

Jag tycker man ska sätta sig ned och fundera över om de inte ska vara kvar för mycket längre tid. Tid finns säkert på terrorister och jihadister samt även de som sysslar med annan typ av brottslighet som kan röra sig fritt inom Schengen området och över gränserna utan att de ertappas

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.