Kameraövervakning är inte bara av ondo

Kameraövervakning är inte bara av ondo. Såg i går brottsplats Sverige där kameraövervakning visade på hur brottslingar stjäl först koder och sedan bankort av pensionärer och sedan tömmer deras konton. Vi båda tillfällen var det kvinnor med en manlig kumpan. Det var kameror både från butik och uttagningsautomater som visade klara bilder på förövarna. Jag hoppas att någon avslöjar vilka personerna var och att de grips och kan straffas.

Nog är det konstigt att det är TV 4 och brottsplats Sverige som lägger ut bilder på dessa brott och inte någon myndighet. Nu blir det bara några få fall som kommer till allmänhetens kännedom och där folk kan hjälpa polisen och samhället att gangsters avslöjas och får ta sitt straff.

I samma program efterlyste man även de som hade några tips om de som fällde Häglederedsmasten. Det är fullständigt vansinne att sådana viktiga samhällsfunktioner som en sådan mast inte har ständig kameraövervakning. Man kan fundera över om det någonsin kan vara ett ingrepp i den personliga integriteten att se vilka som rör sig i närheten av eller i så viktiga samhällsfunktioner där telefon helt kan slås ut

När reglerna om kameraövervakning togs levde vi i en annan tid. Nu har vi terror och terrorism i stort sett i hela Europa ja i hela världen och vi måste använda den nya tekniken maximalt för att fånga de som gör brott men även förebygga brott. Vi måste anpassa oss till det klimat som råder för brottslingar och även för terrorhandlingar.

Jag tror det är dags att torka sömnen ur ögonen och med alla medel bekämpa brott och terror. Jag litar faktiskt på att den enda som törs ta tag i detta är Morgan Johansson. Det här är ett område som jag tycker man borde finna en bred politisk majoritet för i Riksdagen. Jag vet att V kommer aldrig att gå med på detta men vi måste få ett säkrare samhälle som gör att brottslingar fälls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.