Högerpopulismen måste bekämpas

Högerpopulismen måste bekämpas. Det är högerpopulistiska krafter som arbetar för att slå sönder EU. Tory har högerkrafter som Cameron backade för i Storbritannien. EU ledarnas farhågor över att flera länder ska följa Storbritannien ur unionen underblåstes på lördagen när Slovakiens högerpopulistiska Folkets parti Vårt Slovakien startade en namninsamling om att få folkomrösta, skriver Independent.

Storbritanniens medborgare har bestämt sig för att vägra Bryssels diktat. Det är hög tid för Slovakien att lämna det sjunkande Titanic  vi också , skriver partiet på sin hemsida.
För att få till stånd en omröstning krävs underskrifter från 350 000 av landets 5,4 miljoner invånare.

Krav på folkomröstningar har hörts från nationalistiska partier i Nederländerna, Danmark, Sverige och Frankrike, enligt Reuters. På lördagen avslöjade Handelsblatt ett åttasidigt tyskt regeringsdokument med en strategi för hur man ska motverka att fler länder lämnar EU. Det är självklart bra men det gäller också att man styr EU och inte låter byråkraterna ta makten. Samtidigt måste man även bilda folken så de vet vilken betydelse ändå EU har och kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.