Tiden i damallsvenska är över för UIK

Tiden i damallsvenska är över för UIK. Jag tror det efter att ha hört och sett hur styrelsen och främst ordförande hanterar tränarfrågan i laget. Ingen verkar ha pratat med spelarna då reaktionen blev så häftig från ledande spelare som Lena Hurtig. Man skyller på ekonomin men visst behöver de tränare och inte kan man väl bli kvitt löner bara på en dag.

Det man säger i sitt pressmeddelande om ekonomin räcker inte. Tidigare har även sportchefen fått gå. I Västerbottensnytt sa en spelare att hon var mycket tveksam till fortsättningen och det var flera spelare som reagerat på samma sätt I slutet av vårsäsongen började man få bättre ordning på spelet. Man har varit inne på att satsa på unga egna och det har man gjort men kan de verkligen stanna kvar eller sticker de från klubben.

Frida Östberg var inte heller nådig i sin kritik över hur man skött detta utan någon dialog som helst och att enligt tränarna fick de beskedet via media. Jag har själv varit inne i aktioner när vi hjälpe till så att inte klubben skulle gå i konkurs då vi ansåg att klubbens varumärke var så starkt. Efter den hantering som skett och på det sätt det skett faller varumärket som en sten.

Vi hade en del som tyckte att vi i Björklöven skulle byta både tränare och sportchef under förra säsongen men styrelsen trodde inte ett dugg på den modellen utan går det tungt behöver den sportsliga delen lugn och ro för att få laget på rätt köl. Vi vidtog andra åtgärder och nu ser vi med spänning fram emot en ny säsong. Hur UIK ska kunna hålla sig kvar med den oro som redan nu finns i truppen och deras förtroende för tränarna verkar vara oerhört stor.

Är det någonstans det behövs en pudel så är det hos UIK. Ramlar man ur tror jag man får svårt att komma tillbaka till eliten. Jag har varit stolt över hur laget satte damfotbollen på Europakartan och det är på den tiden man får ha minnena från damfotbollen. Besviken är jag för det som hänt skadar UIK, men efter vad spelarna säger pudla för att rädda spelarna kvar i klubben och allsvenskan

4 kommentarer

  1. Bengt Lundberg

    Fullständigt rätt skrivit Lennart. Jag är oerhört besviken på denna ordförande som tillträdde så sentsom i mars. Jag har under hela mi n tid i UIKs styrelse (1958 -2008) och des ordförande i 39 år och nu Hedersordförande aldrig varit med om så oproffesionellt innom UIKs Idrott. TV-avtalet på 800 000:-han säger att UIK gått miste om var ju känt redan förra sommaren när UIK senast var i ekonomiska trångmål och licens måste vara klar till den 1 september =stabil ekonomi

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag förstår dig Bengt. Det känns inte som man vet grunderna för föreningsarbete. Jag är också besviken eftersom jag lyckades få ihop en konstruktion så vi räddade UIK från att gå under. Vem vill sponsra under dessa förhållanden.

  2. lf

    Jag accepterar inte dessa dödgrävare som medverkar till att UIK får det svårare att överleva.
    Umeå är en stad i utveckling och ovan nämnda personer bör ha ett sånt inflytande att de kan få företag att ställa upp.
    Var finns Roland Arnkvist.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag vet inte vart Roland är idag. Jag tror inte UIK har någon sporchef för han fick väl gå eller övertalades att gå för en månad sedan. Jag känner inte till vilken kontakt man har med näringslivet. De har haft svårt länge att få ekonomin att gå ihop och det verkar som om sponsorerna inte tror att damfotbollen ger någon PR. Det är många klubbar inom damfotbollen som har svårt med ekonomin och ändå tror jag inte spelarna tjänar så mycket till och med i allsvenskan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.