WW fusket känt sedan 2010 av EU

WW fusket känt sedan 2010 av EU. EU-kommissionen har sedan 2010 känt till att biltillverkare manipulerat utsläppsnivåer på dieselbilar. Trots det har man inte agerat. Det framgår av interna dokument med konkreta bevis för fusket som tyska Spiegel har tagit del av. Man tycker det låter märkligt och vill gärna få se dessa bevis som tidningen säger sig ha.

Misstanke väcktes när experter noterade att luftkvaliteten inte förbättrades i väntad takt, med tanke på skärpta regleringar. Det gav upphov till mätningar vars resultat presenterades 2008 och som visade att bilarna släpper ut mer i verkligheten än vad de gör i laboratoriemiljö. Fusket blev känt för allmänheten hösten 2015 i och med Volkswagens dieselgate .

Frågan kvarstår och det är varför inte EU-Kommisionen agerat. Vad spelar det för roll att hittar på en massa direktiv om man inte följer upp dessa. Är det något som man bör och ska följa upp är att de miljöåtgärder man beslutat om ska följas. Det enklaste av allt och det som har störst betydelse nämligen biltrafiken måste man för sjutton kunnat ge sig på när man kände till fusket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.