Nu är det klart att Trump blir presidentkandidat

Nu är det klart att Trump blir presidentkandidat. Senare kan han tyvärr också bli president. Hillary Clinton är ingen populär kandidat för demokraterna.

Donald Trump har under natten officiellt valts till Republikanernas presidentkandidat, efter en hätsk primärvalsprocess som delat partiet.
Vid konventet i Cleveland genomfördes en så kallad Roll Call , vilket betyder att varje delstat meddelar vilken kandidat som stöttas av delstatens delegater. New York, Trumps hemmadelstat, fick äran att genom sina delegater se till att Trump har de 1 237 delegater som behövs för seger.

Sonen Donald Trump Jr blev den som till slut fick äran. ”Grattis pappa, vi älskar dig, sade han när han meddelade delstatens resultat. Trump själv medverkade i ett videoinslag på storbildsskärmar. ”Det här är en stor ära. Tillsammans har vi åstadkommit ett historiskt resultat. Det här kommer att vara ett ledarskap som ser till att USA:s folk kommer först”

Blir han president kommer världen med all säkerhet in i en mycket osäkrare tid. Under tiden för den interna kampanjen har han sagt många saker som pekar åt det hållet. Världen skulle behöva en som ser annorlunda på bland annat frihandel och välfärd. Vi får hoppas på Clinton men jag tror tyvärr hon får svårt.

En kommentar

  1. Gunnar Karlsson

    Har inget hopp för USA, sönderfallit började för flera år sen. Trump passar ej att leda landet med sin främlingsfientlighet och Clinton är inte mycket bättre med sina kopplingar till storfinansen bl a.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.