Vad är det som händer efter kuppförsöket

Vad är det som händer efter kuppförsöket. Nu får vi dagligen höra berättas om vad Erdogan i Turkiet gör efter detta kuppförsök som slogs ned ganska snabbt. Man spekulerar i varför kuppen kom så snabbt och den spekulationen utgår från att man fått tag i listor på folk som inte stämde in i Erdogans Turkiet. Hoppas att EU påtalar demokratins betydelse om Turkiet vill in i Eu.

Nu har 21 000 pedagoger verksamma i privata skolor i Turkiet får sina lärarlicenser indragna efter militärens kuppförsök i helgen, enligt Reuters. Samtidigt rapporterar tv-kanalen NTV att över 15 000 anställda i statliga skolor stängts av från tjänstgöring.
Enligt utbildningsdepartementet har personerna kopplingar till Gülenrörelsen, som de kallar terroristorganisationen Fetullah .

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har hävdat att predikanten Fethullah Gülen, som lever i självvald exil i USA, var hjärnan bakom kuppförsöket. Gülen har förnekat anklagelsen. Turkiet har begärt honom utlämnad och USA vill ha bevis på detta om man ska lämna ut honom. Turkiet är på väg mot att bli ett ännu hårdare land att leva i efter kuppförsöket och vi får höra via media att människorna är rädda för att prata om läget i landet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.