Skyddet för personer måste öka

Skyddet för personer måste öka. Det sker många olika attentat sabotage varje dag numera. På söndag kastades stora betongklumpar från en bro ned på en väg som gick därunder. På många festivaler har det skett massvis med övergrepp på kvinnor och flickor.

Däremot har man tillstånd till med massor av övervakningskameror för att straffa de som överträder hastighetsbegränsningar som enligt lagar är ett lindrigt brott som ger ett föreläggande. Varför i helsike är en övervakning av hastigheten viktigare än andra brott som kan ge flera gånger ett högre straff. Länstyrelsen gjorde ett enormt misstag som inte gav oss möjligheten att övervaka badhusets fasader. Fastighetsägare måste kunna få övervaka sina parkeringar för att ta fast mordbrännare

Det har var bara två exempel som blir svåra att utreda i efterhand och det är alldeles för få som törs anmäla händelserna. På fler och fler ställen har det skett massor med bilbränder på parkeringsplatser. Det här måste göras något åt och jag tror inte man löser allt detta med mer vakter eller fler poliser. Det här måste lösas med mera övervakningskameror eller kanske till och med drönare.

Om inget görs på det området är det bara att ge dessa gangsters ett fribrev vilket jag tycker är helt fel. Det finns de som motsätter sig detta av hänsyn till den personliga integriteten. Det snacket ställer jag inte upp på.

Jag har inget emot att jag syns på en övervakningskamera om det kan underlätta att om någon attackerar mig när jag är ute på en plats. De som nekar till kameraövervakning har tagit ställning för att brott kan begås utan att förövarna riskerar att ertappas.

Det är en frihet för brottslingar och inte en frihet för oss som vill att brottslingar ska straffas. Det är klart att det även behövs flera andra åtgärder som jag beskrivit i en tidigare blogg om ökat ansvar för tullen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.