En vända till om knarkkriget i Filippinerna

En vända till om knarkkriget i Filippinerna. Den filippinske presidenten Rodrigo Duertes krig mot brottsligheten i landet har varit blodigt. Efter bara sju veckor har 1 916 personer dödats, en siffra som bekräftas av polisen. 1 160 av dödsfallen utreds. Resterande, 756 personer, rör sig om personer som har dött i polisens anti-narkotikainsatser, enligt polischefen Ronald dela Rosa.

”VI är inga slaktare, sa han i ett senatsförhör. Där framkom också att runt 700 000 narkomaner och langare har angett sig själva för att undkomma polisens åtdragna tumskruvar. Duterte valdes på ett budskap om hårdare brottsbekämpning, och kritik mot de hårda tagen har bemötts med hån.

Han har bland annat kallat USA:s ambassadör i landet för gay  och son till en hora  sedan landet hotat att dra in anslag på flera hundra miljoner. Under senatsförhöret tvingade dela Rosa medge att omkring 300 poliser i Filippinerna misstänks för inblandning i landets narkotikahandel.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.