Att bränna bilar är ett dåligt sätt att…

Att bränna bilar är ett dåligt sätt att protestera.En 17-årig pojke som mot sitt nekande dömts för att ha tänt eld på en bil berättar i en intervju med Aftonbladet att bilbränderna är en hämnd mot polisen som upplevs som trakasserande. Samtidigt säger han att samhället har svikit ungdomarna i förorten.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) svarar på kritiken med att det är oroande att förortsbor anser sig dåligt behandlade. Vi har haft en situation i Sverige med stigande arbetslöshet, sjunkande skolresultat och växande klyftor, som den här regeringen nu har börjat bryta. Men man kan inte använda det för att själv begå brott.
Polisen ska behandla medborgare med respekt men det finns inga ursäkter för att bränna bilar, säger Ygeman

Som en lösning vill Anders Ygeman att polisen ska bli mer närvarande i socialt utsatta områden.
Den viktigaste åtgärden för att stoppa bilbränderna tror han är att polisen kommer närmare medborgare och att medborgarna i sin tur hjälper polisen att gripa kriminella.

4 kommentarer

 1. Leif

  Fundera i 5 sekunder hur dessa människor annars skall göra för att höras.

  Gillar inte heller det dom gör men ni politiker är ju så förbannat döva att ni skiter i vanligt folk

 2. Bertil

  Tyvärr finns inget fel eller rätt. Om så vore skulle inga krig funnits. Varför bränner man bilar? Vad är orsaken till att man gör så?
  Jag tror mycket på Nyöiberalismens sätt ändra attityder, friheten anarkim att som Borg föreslog, låt folk få göra som de vill.

  Man tänker på den tid bär man själv bockade för maten, fikat, bör man med sina föräldrar hälsade på bekanta. Eller när man som skolbarn marscherade in i skolsalen ställde sig vid skolbänken tills läraren sa sitt ner. Sen fick man ej heller sitta som en hösäck i skolbänken.
  Det var regler som gällde alla och ingen for illa av det. Hemma var det veden som skulle bäras in, mjölkkärran eller mjölkkälken som skulle dras till landsvägen när man skulle åka bussen som gick till skolan och samtidigt var en linjebuss som tog mjölken till mejeriet.

  minns även i skolan att man skulle äta upp den mat man fick, om inte så väntade läraren med elever tills man ätit klart, var inte maten uppäten fick man sitta kvar över matrasten. Vilket var en skam tyckte man. Minns Sparrissoppan den fick jag helt enkelt inte ner liksom kålpuddingen. Så då fick man skämmas och sitta kvar, medan övriga elever lekte under rasten.

  Lite av dessa regler attityder borde införas. Lite justeringar frå. Gamla tider kan behövas men grundattityden borde införas igen. Den moderata attityden är skrämmande, Anarkimodellen gillar jag inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.