Valrörelsen i USA handlar inte om politik

Valrörelsen i USA handlar inte om politik. Är det demokrati eller eget spel man sysslar med. Allt går ut på att djävlas med den andra och inte vilken politik man ska förs för medborgarna och värst är pajasen Trump. Nu har återigen kommit med ett märkligt uttalande under ett tal i Miami under fredagen. Han säger att att de livvakter som skyddar Hillary Clinton, borde avväpnas.

Så här sa han ”Jag tycker att hennes livvakter ska släppa alla vapen. De borde avväpnas. Jag tycker att de skulle avväpnas omedelbart, vad tror ni om det, ja?
Uttalandet har mött massiv kritik och ses som en uppmaning till våld. Det är säkert en uppmaning till våld mot henna och en sådan person kan inte ha ansvaret för atombomben.

Nu kommer ett svep vad som hänt sista dygnet som Omni publicerat
%Ï Valdagen i USA rycker allt närmare, men mycket kan fortfarande hända innan den 8 november. Så här ligger läget i valkampanjerna i dag:

” Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har ett mönster av att hetsa folk till våld. Det säger Hillary Clintons kampanjchef Robby Mook i en kommentar till Trumps kontroversiella uttalande i natt då han under ett valmöte sa att Clintons livvakter borde avväpnas. Uttalandet har mött massiv kritik och ses av kritiker som en uppmaning till våld.

” Det Libertarianska partiets kandidat Gary Johnson och det Gröna partiets kandidat Jill Stein har inte fått tillräckligt med stöd i opinionsmätningarna för att få vara med i den första tv-sända valdebatten den 26 september. Ett svårt slag mot deras respektive presidentkampanjer, skriver Politico.

” Opinionsläget: Det krävs minst 15 procent av väljarstödet i de största opinionsmätningarna för att få vara med i den första tv-sända debatten. Enligt kommissionen som avgör vilka som ska vara med ser läget ut så här just nu: Hillary Clinton 43 procent, Trump 40 procent, Gary Johnson 8,4 procent och Jill Stein 3,2 procent. Slut på sammanfattningen

På ett valmöte på George Mason University i Virginia på fredagen försökte Michelle Obama få studenterna att känna sig inspirerade  av den amerikanska valrörelsen och att rösta på Hillary Clinton i november.

Så här sa fru Obama ”Hillary är en av få personer på den här planeten, och uppenbart den enda i det här valet, som förstår vad det här jobbet går ut på. Hon passade även på att kritisera Donald Trump för hans uttalanden om Barack Obamas nationalitet  och såga hans förmåga att styra USA:
 Att vara president är inte alls som reality-tv, sa hon.

3 kommentarer

  1. johansson

    Tycker inte du skall kalla Donald Trump för pajas, han är smartare än vad alla Umeåpolitiker är tillsammans, jag har hela tiden trott att han blir nästa president i Usa, givetvis kommer han att tagga ner framtoningen då men du har ju rätt i att själva presidentvalet inte är så mycket politik, eftersom jag tidigare bott i Usa i 20 år vet jag att amerikanarna vill ha en stark ledare, man ogillar svaghet som Clinton visat den senaste tiden

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du ljuger. Han kan ju inget om politik och har aldrig varit aktiv. Han är just en pajas och han kan mycket väl starta ett världskrig om han blir vald

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.