Riedl gjorde inget när alliansen styrde

Riedl gjorde inget när alliansen styrde. Nu har han anmält ministern till KU med dunkla motiv då Anna Johansson sagt att västra länken skulle byggas. Det är för mig mycket förvånande att han aldrig under alliansens styre av Sverige jagade på de moderata och centerpartistiska ministrarna i frågan.

I det avtal som vi tecknade med staten skulle den västra länken vara klar 2014. Så var det Riedl och du jagade inte på Åsa Torstensson och inte heller Elmsäter Svärd. Har regeringen under ledning av Fredrik Reinfeldt sett till att ingånget avtal följts skulle västra länken varit klart och då har kommunen kunnat vidta åtgärder som begränsar trafiken i centrum så att vi klarat Luftkvaliteten.

Eftersom regeringen inte såg till att Trafikverket inte byggde det regeringen beslutat så är länken inte klar förrän 2021 eller 2022. Jag tycker inte Riedl ska kasta sten då han sitter i ett glashus om västra länken. Jag känner igen hans sätt att agera när de sitter i opposition men vet mycket väl att han gjorde ingenting för att länken skulle byggas när det var 2007 som beslutet fattades

3 kommentarer

  1. johansson

    Fiasko detta med E-4- ans dragning förbi Umeå, både Umepolitikerna och trafikverket får skämmas
    hade man gjort rätt från början hade vi sluppit detta käbbel, kolbäcksleden är ju helt vansinnig, bostadshus 50 meter från E-4 an. Det hade räckt med 1 länk om man börjat mycket längre söder om Umeå i jämnhöjd med Ansmark då hade man kunnat dra E-4 både NW och SO om Umeå men naturligtvis mycket längre ifrån Umeå än med nuvarande planering

  2. Carl-Axel Otterhall

    Bra reflektion av dig Lennart..
    Nu minns jag inte vilket parti som i opposition före valet menade på att vi redan hade hög bränsleskatt i Sverige och därför skulle man inte höja den i fall man kom i majoritet. Nu står vi med faktum i hand att ”trafikskatten” kommer att höjas drastiskt. Du kanske kan hjälpa till med vilket parti jag avser?!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.