Många som kommit till Sverige ska utvisas

Många som kommit till Sverige ska utvisas. Inom en nära framtid kan Sverige komma att utvisa 25 000 personer, varav 17 000 barn, till Afghanistan, skriver SvD. Detta trots att UD bedömer säkerhetsläget i landet som mycket farligt, och avråder från resor. Svenska Dagbladet kommer fram till siffran genom att anta att dagens nivåer av afghanska flyktingar som inte beviljas asyl ligger fast.

Till skillnad från UD bedömer Migrationsverket att Afghanistan är tillräckligt säkert för att i vissa fall kunna utvisa människor dit. Det upprör Omid Mahmoudi, ordförande i Ensamkommandes riksförbund.
 Det är skrämmande. Riskerna för de som utvisas är väldigt stora, säger han till SvD. Visst låter det tufft men samtidigt har dessa personer inte tillräckliga skäl att få stanna och då ska de skickas hem. Många har säkert även betalt en del för att smugglats ut ur landet av folk som tjänar pengar på att smuggla flyktingar

En kommentar

  1. Ulf Parde

    Jag läste i går i en dagstidning att en ökänd flyktingsmugglare som efter avtjänat straff utvisades till Iran nu sitter där och mår dåligt. Han har sökt nåd att få komma tillbaka till Sverige. Jag säger så här: Det bör han absolut inte beviljas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.