M tillbaka till att bli gamla högern

M tillbaka till att bli gamla högern. Det innebär att topparna i moderaterna vill riva upp och kasta Reinfeldts syn på arbetsrätten och inte minst synen på Lagen om anställningsskydd (LAS) Svt har frågat alla ledande M politiker där partiet sitter i fullmäktige om de vill riva upp Las och det vill hela 82%, 15% tyckte det var ett dåligt förslag.

Det är viktigt att de små företagen
får möjlighet att växa när de stora
knakar, vilket vi fått många exempel på senaste tiden, säger Ulf Hilding, gruppledare för M i Ljusnarsbergs kommun. Ericsson är det senaste exemplet. Det måste komma en tillväxt underifrån. Det gör det inte om småföretagen inte kan växa om de inte vågar nyanställa, fortsätter han.

M har redan beslutat att driva frågan
om Las men exakt hur avgörs i partiets arbetsgrupp, som presenterar förslag nästa år. Det här tycker jag visar på att M vet inte hur arbetsmarknaden fungerar. Sverige är ett av alla länder i Europa där det är lättast att säga upp folk om det finns en saklig grund som tex arbetsbrist. Vi såg att under finanskrisen blev det en stor nedgång för bilindustrin. Då sa man upp många anställda på Volvos hyttfabrik medan man permitterade på fabriken i Gent. Det innebar att när orderna började komma tillbaka tog man tillbaka permitterade i Belgien.

Vi ser som sagt att nu har det blivit de gamla moderaterna eller som jag brukar säga den gamla högern där det nu är ännu viktigare med attacker mot facket och dess medlemmar än välfärd och trygghet. Jag har inget emot att ta den fajten för då vet jag att S har löntagarna på sin sida. Men jag trodde inte att man så snabbt ville tvätta bort spåren efter Reinfeldt och Borg.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.