Nu ska kommunen bygga ett elevhem

Nu ska kommunen bygga ett elevhem. Det ska byggas för gymnasieelever på Berghem Det ska byggas i anslutning till nuvarande SFI-skolan i kvarteret Champinjonen på Berghem. Totalt ska det finnas plats för 128 boende på elevhemmet.

Det finns ett stort behov av elevboende för gymnasieelever som söker sig till Umeå kommun. Behovet är speciellt stort för elever på Dragonskolans elitidrottsgymnasium som idag har två riksrekryterande utbildningar och 10 nationella utbildningar med en elevvolym på 289 elever. Idag används två elevhem, på Umedalen och på Västra Esplanaden, med sammanlagt 42 platser samt 16 lägenheter i varierande storlek. Inom några år kommer elevhemmet på Västra Esplanden att rivas.

Ett samlat elevhemsboende innebär att skolan kan tillgodose de krav som riksidrottsförbundet ställer för att behålla och utveckla idrottsutbildningarna vid Dragonskolans Elitidrottsgymnasium. Det kortsiktiga behovet är 64 platser inom de två närmaste åren och det långsiktiga behovet är ytterligare 64 platser inom en fyraårsperiod.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.