Festar VK för skattebetalarnas pengar

Festar VK för skattebetalarnas pengar? I helgen läste jag i sociala medier hur hela VK-koncernen festade loss på P5, festvåningen i Väven. Tycker VK och Elin Turborn att det är okey för VK att ha storstilad fest för skattebetalarnas pengar? Hela koncernen var dessutom medbjudna typ 200 personer.

I rimlighetens namn borde väl Elin Turborn granska sin arbetsgivare på samma sätt som hon granskat Umeå kommun. Båda tar del av skattebetalarnas pengar, då borde det väl inte vara någon skillnad i rimlighet för fester? Eller är VK koncernens medarbetare mer värda en storslagen fest med fördrink, förrätt, varmrätt och efterrätt med god dryck än vad kommunens medarbetare är?

Middagen borde ha kostat kring 800kr per person. VK-koncernen tar del av skattebetalarnas pengar via presstödet som är ett ekonomiskt bidrag från staten till främst dagspress. Under 2015 fördelade presstödsnämnden 486,7 miljoner kronor i presstöd.

Det är oerhört många företag som har olika typer av fester och bjudningar för sin personal. Där är skattebetalarna med och betalar eftersom det är en avdragsgill kostnad för företaget vilket minskar skatten. De kostnader som företaget har för fester och andra gåvor finansieras av priserna på varor och tjänster eftersom det är de intäkter företaget har och då blir det som köper produkten som betalar kalaset. Inget är gratis men i VK,s ögon ska inte den personal som är offentligt kunna bjudas på något för då är det slöseri. Jag vet också att VK haft arrangemang och bjudit de som är stora annonsörer på fest.

11 kommentarer

  1. Dixikatt

    Presstöd beviljas mig veterligen inte koncerner, enbart tidningar. Västerbottens-Kuriren har inget presstöd, däremot Folkbladet.

  2. Faffe

    Menar du på fullt allvar att det är jämförbart med vk:s fester och Umeå kommuns slöseri där den sistnämnda är HELT baserad på skatteintäkter?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Slöseri är VKs beskrivning. Avgör detta då utredningen är klar. Det var många felaktigheter i VKs redovisning

  3. David

    Jämförelsen haltar. Presstöd och avdragsgilla kostnader i all ära men VK är inte en i grunden skattefinansierad verksamhet som lekstugan Umeå Kommun är. Dessutom går det inte att jämföra en enstaka middag med det slöseri som VK just avslöjat. I vilket fall som helst är det Umeå Kommun som föregått med dåligt exempel.

    Mitt förslag är att Turborn får utreda sig själv och vi får invänta resultatet av den utredningen innan vi uttalar oss mera.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det är konsumenterna som får betala för VKs fester, det finns inga gratispengar. Du har ju gått på detta att Margareta Alfredsson utreder sin själv vilket är en lögn. IT kontoret var en Intraprenad och chef för detta var intrapenadchefen som hade samma befogenheter som en förvaltningschef. Så hon var inte ansvarig för IT. Likaså med paddorna vilket inte var en julklapp utan ett arbetsredskap då man testade upp vilket system man skulle gå in i. Du kommer säkert att kunna be att få handlingarna om allt när granskningen är klar för i VK får du inte reda på något. De tror att de har rätt i allt och den källa som de litade på ville säkert misskreditera IT kontoret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.