Kommer världen att få ett kärnvapenkrig

Kommer världen att få ett kärnvapenkrig? Jag är faktiskt orolig för det då både Putin och Trump inte är främmande för det.Trump öppnar för mer kärnvapen. Han anser att USA märkbart måste förstärka och utveckla sin kärnvapenkapacitet.

USA måste vidta sådana åtgärder ”tills
världen tar sitt förnuft till fånga beträffande kärnvapen”, skriver Trump, som vanligt via Twitter och utan
efterföljande förklaring. Trumps Twitter deklaration kan dock ses i ljuset av att Rysslands president Vladimir Putin sagt att Ryssland måste förstärka sin
kärnvapenarsenal, noterar BBC.

Putin vill ha bättre kärnvapen och vill förstärka landets militära kärnvapenpotential. Det är viktigt att de ryska kärnvapenrobotarna ”på ett tillförlitligt sätt” kan tränga igenom alla typer av försvarssköldar, sade Putin under ett möte i försvarsdepartementet. Vi måste noga följa eventuella förändringar i maktbalansen och i den politiska och militära situationen i världen, särskilt längs den ryska gränsen, och snabbt anta planer för att neutralisera hot mot vårt land, sade Putin enligt ryska nyhetsbyråer.

Dessa uttalanden för ledarna från USA och Ryssland bådar inte gott för framtiden. Många från USA har känt rädsla för att Trump kommer att vara för när koderna för kärnvapen och han med sitt obalanserade sätt lätt kan trycka på knappen för ett kärnvapenkrig

5 kommentarer

  1. Ralo

    Nej det tror jag inte. Men som allt som är skapat i en analog tid. Så är gamla kärnvapen reliker som passar bäst på museum. De är stora långsamma och inexakta. Med moderntekning skulle man kunna göra dem smarta och kontrollerbara. Jag tror därför Putin och trumps sug efter kärnvapen grundar sig i att de vill ha moderna.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      jag uppfattar det som så att de vill styra varsin del av världen och den andre ska inte lägga sig deras område. Men att Pution gillar att kriga har vi sett i många delar inte minst Ukraina och nu senare i Syrien

      • Bertil

        Är ett kärnvapenkrig det ultimata för att en ny tid med bättre och klokare folk ska växa fram.
        Vilket lär ta flera hundra år när skador efter ett kärnvapenkrig lär bli enorma.

        Är det klimatförändringar kärnvapen som ska rasera den värld som vuxit sig rekordsnabbt under 200 år. Kan två personers egoistiska maktgalna sätt bli orsak?

        Ja skrämselpropaganda ligger i Nyliberalismens taktik. Även att ständiga kriser ska uppstå
        inte minst som påverkar börsen. Därmed kan man fråga sig är Kärnvapenkrig det absoluta
        toppen på kriser och kaos som väntar.

        Vi ser hur USA mer och mer faller ihop på grund av sin egen dårskap.
        Är deras avslut att förgöra allt när man nått botten

        Ja inte vet jag, och få andra lär också inte veta.

      • Christian

        Putin är förvisso en farlig individ, men när det gäller krigande så är Ryssland långt efter USA. Med 2 baser utanför eget territorium mot USA:s cirka 800 i 63 länder och konstant i krig sen 1990 mer eller mindre.

        Jag skulle nog oroa mig mest för att man i USA, både bland politiker och en del generaler börjar på allvar tala om ”first strike” igen vilket då blir första gången sen ICBM/vätebomben togs fram och doktrinen ”MAD” (mutually asserted destruction) kom att gälla fram till nu. Ryssarna har rätt liten offensiv kapacitet men med cirka 1800 kärnvapenladdade stridsspetsar så kan de ju fortfarande delta i att ödelägga världen… Trist att FN är så tandlöst och korrupt, knappt man hör något om den numera i det höga spel som nu spelas om allas vår framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.